Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Gabriela Firea anunță cumpărarea a 400 de autobuze noi, la ”standarde moderne”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Primarul general al Capitalei Gabriela Firea a anunțat câștigătorul licitației pentru cumpărarea de autobuze noi în București - o măsură care este necesară pentru decongestionarea traficului rutier.

Astfel, edilul șef a precizat că 400 de autobuze de tip Euro 6 vor fi livrate în București, în perioada următoare, câștigătorul acestei licitații fiind o asociere între două firme.

Gabriela Firea a explicat că viitoarele autobuze care vor circula în Capitală vor fi dotate la standarde europene. Toate vor beneficia de instalații de aer condiționat - aceasta fiind una dintre cele mai mari probleme ale călătorilor RATB în timpul sezonului cald, respectiv lipsa aerului curat în mijloacele de transport.

De asemenea, autobuzele vor fi dotate cu un sistem ”modern de informare a călătorilor”, vor avea un ”acces facil” pentru persoanele cu dizabilități și vor dispune de supraveghere video atât la exterior, cât și în interior.

Prima livrare din lotul de 400 de autobuze va avea loc ”în această vară”, iar, într-o primă fază, vehiculele noi le vor înlocui pe cele cu probleme tehnice.

Citește și
metrou victoriei captura
Tichetul unic RATB - Metrorex, introdus de astăzi. Preţul unic pentru 60 de minute este 5 lei

FOTO: Model de autobuz Otokar, lungime de 10 metri

Gabriela Firea a precizat că, după calculele realizate cu specialiștii din domeniu, pentru ca autobuzele să ajungă în statții după un program bine stabilit, ar fi nevoie de aproximativ 1500 de autobuze.

Primarul general al Capitalei că asocierea Otokar Europe SA - Otokar Otomotiv ve Savunma Sanayi a câştigat licitaţia privind achiziţia celor 400 de autobuze Euro 6, care vor face parte din parcul auto al RATB. Valoarea achiziţiei este de 100 de milioane de euro, reprezentând 250.000 de euro plus TVA, pentru fiecare autobuz.

FOTO: Model de autobuz Otokar, lungime de 12 metri

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult