Florian Tudor, zis ”Rechinul”, mărturisește: ”Aveam luni cu profit de 250.000 de dolari”
El susține că „adevăratele bande organizate” sunt formate din rivali români violenți, care încerca să cloneze carduri, și cu care ar fi intrat în conflict în 2015.
”Când au început să «lucreze» la aparatele mele, băgau superglue în tastatură și-n dispozitivul de citit cardul. Într-o singură zi mi-au distrus 40 de bancomate, adică o pagubă de 60.000 de dolari dintr-o lovitură”, a declarat ”Rechinu” pentru Libertatea.
El mai susține că aceștia i-au propus să cloneze aparatele.
”Le-am spus că nu se poate, pentru că eu câștig foarte bine lucrând cinstit. Aveam luni cu profit de 250.000 de dolari, în perioada decembrie-februarie, cea mai substanțială datorită fluxului enorm de turiști. Ce motiv aș fi avut să fur?”, mai spune el.
Potrivit News.ro, o investigaţie realizată de OCCRP, RISE Project, Quinto Elemento Lab şi Mexicanos Contra la Corrupción y la Impunidad a arătat că Rechinul este liderul unei organizaţii transnaţionale care a dus clonarea de carduri bancare la nivel aproape industrial şi a făcut profituri de sute de milioane de euro.
Botezaţi ”Gangsterii de pe Riviera Maya” după regiunea în care operează, interlopii originari din Craiova au instalat în jur de 100 de bancomate capcană la malul mării Caraibilor între localităţile Cancun şi Tulum dar şi în alte zone turistice din ţara latino-americană. Operaţiunea românilor s-a desfăşurat în patru paşi.
Bancomatele bandei au colectat ilegal informaţiile utilizatorilor, datele furate au fost transferate pe carduri clonă, echipele de “trăgători” au fost trimise în alte zone ale lumii ca să retragă banii, iar o parte din sumele obţinute a fost investită în proprietăţi imobiliare în România, Statele Unite, Mexic şi alte ţări.
Un fost membru al grupării a estimat că “Gangsterii de pe Riviera Maya” au furat în jur de 240 de milioane de dolari anual, operaţiunea lor desfăşurându-se între 2014 şi 2019, conform Rise Project.
Sursa: Libertatea, News.ro
Dată publicare: 01-06-2021 10:52