Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Fetiţă de 9 ani, din Vaslui, olimpică la limba rusă, deşi nu studiază disciplina la școală

Elena Jidănaşu, de 9 ani, din Bârlad, elevă în clasa a II-a, a obţinut premiul întâi la Olimpiada de Limba Rusă, deşi nu studiază limba la şcoală şi nici nu provine dintr-o familie în care să se vorbească rusește.

Elena pur și simplu este atrasă de limba rusă și a decis să o învețe singură, relatează adevarul.ro.

Elena a fost cea mai mică participantă la olimpiadei de limbi străine desfăşurate în acest an în Vaslui și a concurat cu elevi de clasa a V-a. Lucrarea ei a fost aproape perfectă, obţinând 98 de puncte din 100.

Fetița este pasionată de limbi străine, pe lângă rusă studiind engleza și franceza. A decis să învețe rusa acum aproape 2 ani, când a fost la Chișinău la un concurs de karate, unde a auzit vorbindu-se limba în jurul ei.

”Atunci am auzit pentru prima oară cum sună limba rusă. Din acea clipă mi-am dorit foarte mult să învăţ acestă limbă. Nu după mult timp, am rugat-o pe mama să-mi caute o profesoară, care să mă înveţe limba rusă”, povestește fetița.

Elena Jidănaşu a început să studieze limba rusă din toamna anului 2016, când era în clasa I. De atunci, s-a transformat într-un adevărat magnet care atrage orice informaţie legată de limba rusă. 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult