Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Gestul fermierului care a izbucnit în plâns pentru că nu avea cu cine să strângă merele din livadă

Your browser doesn't support HTML5 video.

Impresionaţi de lacrimile unui fermier din Argeş, care acum o săptămână mărturisea că îşi va lăsa merele să putrezească în livadă, pentru că nu găseşte mâna de lucru, mai mulţi locuitori din Piteşti s-au hotărât să-l ajute la cules.

Omul nu avea doar cu cine să strângă roadele, ci nici cui să le vândă. Acum, bună parte din recolta va ajunge la copiii săraci şi la casele de bătrâni, pentru că gospodarul a decis să dăruiască merele culese de voluntari.

Imaginea fermierului care-şi vede zădărnicita munca i-a emoţionat profund pe mulţi locuitori din Piteşti. Oamenii au hotărât să dea o mână de ajutor la cules.

Acum, Gheorghe Voica este copleşit de emoţii.

Gheorghe Voica:" Am fost şi bucuros, şi trist. Bucuros că mă ajută şi culeg merele, trist că nu asta e soluţia. Soluţia ar fi să fie politici guvernamentale, că suntem pe aceeaşi piaţă unică, europeană, să avem aceleaşi condiţii de subvenţie şi de ajutoare de stat."

Fermierul spune că ministrul Agriculturii le ştie problemele şi a văzut cu ochii lui care este adevărul.

Gheorghe Voica: "A zis că a cumpărat din Polonia mere poloneze, care erau mai scumpe decât merele poloneze în România. Deci ei vin cu preţuri de dumping ca să râdă de noi."

Cea mai mare parte a fermierilor se confruntă cu această problemă: nu au piaţa de desfacere pentru roadele lor, în condiţiile în care, numai în primele 6 luni ale acestui an, în ţara au intrat legume şi fructe de import în valoare de 800 de milioane de euro.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult