Modifica setarile cookie
Toate categoriile

”Fenomenul Flavia Groșan”. Unii pacienți Covid-19, în stare gravă, refuză oxigenul

Afirmațiile publice ale medicului Flavia Groşan cauzează probleme în unele spitale din Oradea. Unii pacienţi, aflați în stare gravă, refuză oxigenoterapia pentru că doctorița a afirmat că ar provoca edeme cerebrale.

”Un pacient de circa 40 de ani, care era într-o stare atât de gravă încât ulterior a ajuns la ATI, întubat, şi a fost pus şi pe circulaţie extracorporală, deşi abia putea respira, s-a dat jos de pe targă implorându-ne să nu-i dăm oxigen", a declarat şeful UPU-SMURD Bihor, dr. Hadrian Borcea, pentru ebihoreanul.ro.

Pacientul a fost lăsat să îşi dea seama singur că nu putea respira fără oxigen.

”Colegele mele, văzând că refuză oxigenul, l-au lăsat în pace. Au zis "Ok, nu vreţi? Bine, staţi 5 minute liniştit". După 5 minute, neputând respira, omul şi-a pus singur masca de oxigen", a mai explicat dr. Borcea.

În opinia sa, situaţia generată de "fenomenul Groşan" este una "tristă, pur şi simplu tristă", pentru că "oameni în stare gravă fără cunoştinţe medicale sunt învăţaţi să refuze ajutorul medical, fiind convinşi că acesta le face rău".

Citește și
Psihiatru, despre medicul care spune că a tratat 1.000 de bolnavi Covid fără spitalizare și ”propriul ei kung-fu”
Psihiatru, despre medicul care spune că a tratat 1.000 de bolnavi Covid fără spitalizare și ”propriul ei kung-fu”

Medici din toată țara au reacționat în urma declarațiilor făcute de pneumologul din Oradea, Flavia Groşan, vizavi de protocolul respectat în spitale pentru pacienții cu Covid.

Doctorița a spus că se fac greșeli uriașe, în timp ce ea a vindecat peste 1000 de bolnavi fără a-i interna. De asemenea, ea i-ar fi sfătuit pe oameni să stea acasă, chiar dacă au saturația de oxigen scăzută.

Pentru criticile aduse în mod public, a fost chemată în Comisia de Etică a Colegiului Medicilor, însă s-a decis să nu fie sancționată.

 

 

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult