Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Explozie, urmată de incendiu, la uzina de armament din Cugir. Elicopterul SMURD chemat pentru o victimă cu arsuri grave

Your browser doesn't support HTML5 video.

Explozie, urmată de un incendiu, în această după-amiază, într-un spațiu al Fabricii de Armament din Cugir, județul Alba.

 

Deflagrația s-a produs într-un atelier pirotehnic, în care se aflau 11 persoane. Doua angajate au fost rănite. Una dintre ele, cu arsuri grave, a fost preluată de un elicopter SMURD.

Primele cercetări, indică faptul că accidentul de munca s-ar fi produs în timpul încărcării muniției.

 

Un zgomot puternic s-a auzit in zona tunelului de incercari al Uzinei Mecanice din Cugir, la linia de fabricatie a trasoarelor. 11 persoane au fost surprinse de explozie.

 

Citește și
Un nou caz de violență la Cugir
Nou caz de violență la Cugir. Băiat de 13 ani, lovit cu pumnii și picioarele și împins în râu

Imediat, colegii au sărit în ajutorul victimelor: o femeie de 53 ani, cu arsuri pe aproape trei sferturi din corp şi una de 58 de ani, ranita la braţe. Ambele erau angajate ca pirotehniste.

Potrivit primelor date din ancheta, explozia s-a produs într-un spaţiu al uzinei din Cugir dat spre folosinţa Fabricii de Armament din oraş, pentru testări, din cauza faptului că tunelul acestei instituţii a fost afectat de o altă explozie, anul trecut.

Cristian Simu, secretar de stat în Ministerul Economiei: "Practic, în timpul încărcării cu încărcătura pirotehnică a trasorului, acesta s-a iniţiat, a luat foc, şi a sărit lângă alte trasoare din incintă. A cauzat o ardere violenta a acestor trasoare, flacăra violenţă care a făcut două victime/Incidentele se întâmpla destul de des/aceste incidente de aprindere/pot să de accidente grave."

Imediat, în zonă, pe lângă echipajele medicale, au sosit pompierii:

Incendiul a fost lichidat. Femeia rănită grav a fost preluată de un elicopter SMURD şi adusă la Bucureşti.

Acum doi ani o altă explozie s-a produs la Fabrica de Armament din Cugir. Atunci, o angajata de 51 de ani, care lucra acolo de 30 de ani, şi-a pierdut viaţa.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult