Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Exercițiu pentru reacție la incendii în secțiile ATI. Medicii sunt învățați cum să reacționeze

Your browser doesn't support HTML5 video.

După tragediile petrecute în ultimele luni, în secţiile de terapie intensivă, medicii de la Spitalul de Boli Infecţioase din Timișoara au participat la un exercițiu care să îi pregătească pentru astfel de situații.

S-au verificat timpii de reacţie, iar cadrele au aflat cum să procedeze în cazului unui incendiu precum la Piatra Neamț sau în București.

Potrivit scenariului, alarma a fost dată la ora 12:30, când ar fi izbucnit un incendiu într-un salon de terapie intensiv. Degajări masive de fum și gaze toxice puneau pe toată lumea în pericol. Flăcările ar fi ajuns la etajul 1 și acoperiș, iar doi pacienţi ar fi rămas blocați înăuntru.

Elena Megherea, purtător de cuvânt ISU Timiş: „Astfel de exerciţii se desfăşoară anual, însă având în vedere evenimentele din ultima perioadă, am decis ca şi instituție să intensificăm aceste exerciţii de pregătite atât a personalului propriu, cât şi a personalului unităţilor sanitare.”

Militarii au instruit personalul medical, dar și pe pacienți.

Cristian Oancea, magerul Spitalului de Boli Infectiase Victor Babeş Timişoara: „Aceste exerciţii sunt dorite ca să ne intre în rutină să ştim cum să reacţionăm când, Doamne fereşte avem un incendiu adevărat. Sper să nu avem aceste momente, dar în cazul în care le vom aveam atât noi cât şi colegii de la ISU trebuie să ştim reacționăm.”

Astfel de exerciţii vor avea loc în perioada următoare şi în alte unităţi sanitare.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult