Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Două spitale de pediatrie din țară au fost recent renovate. De unde au venit banii

Your browser doesn't support HTML5 video.

Pentru binele bolnavilor, câțiva manageri de spitale au renunțat să se plângă de lipsa de fonduri publice și au început să caute sponsori în mediul privat.

Cu ajutorul lor, două spitale mari de pediatrie au făcut în acest fel renovări și amenajări care contează enorm în tratamentul micilor pacienți. Este un act de implicare socială, din care companiile au un câștig de imagine, și, în unele cazuri, avantaje fiscale.

Compartimentul Izolare din fostul spital de copii Tei, a fost renovat. Locul în care pacienţii sunt puşi să stea separat, până când boala e controlată, şi-a pierdut aerul sobru şi rece.

Acum câteva săptămâni, administratorii au pus pe hârtie un proiect şi au început să colinde firme din diverse domenii.

Bogdan Ştefănescu, reprezentant I.N.S.M.C: „Am mers către companii cu planul. Am reuşit să strângem 7 sponsori”.

Citește și
picior cusut
Şi-a pierdut piciorul într-un accident, dar s-a trezit la spital cu el prins la loc. Miracolul reuşit de medici

În jur de 6.200 de euro a costat renovarea unei rezerve, până acum 3 luni, era un singur duș la 9 saloane.

Acum, fiecare îl are pe al lui. Exista un fotoliu pentru adult, pătuţ cu lumina de noapte pentru copil, chiuvetă cu dus pentru bebeluş, dozator de apă, frigider, televizor în fiecare salon şi filtru de aer.

Pentru această investiţie, unii sponsori şi-au primit înapoi TVA-ul. Alţii, cu afaceri în domeniul medical, au primit doar permisiunea de a-şi lipi abţibilduri pe uşi. Le vor vedea părinţii a 50.000 de copii trataţi într-un an în spital care intră, cu tot cu finanţarea privată, în normalitate.

Prof. dr. Matei dumitru, şef secţie: „Spitalul este un rău necesar. Că nimeni nu vine de drag la spital. Experienţa a făcut ca şi eu să fiu internat şi ştiu care e starea unui copil în spital. -Un radio aveaţi? -Nu. Stăteam în salon şi aşteptam tratamentul”.

Diana Ionescu, directorul spitalului: „Aveam un spital nou nouţ, cu o dotare excelentă, dar lipsea ceva. Am găsit două fundaţii dispuse să ne ajute, care au investit o sumă destul de mare în spitalul nostru, 100.000 de euro.”

În drum spre sala de operaţii, copiii admiră pereţii pe care se joacă şotronul şi fotbal.

George Salavastru, șef secţie chirurgie: „Orice modificare în bine, cum sunt toate desenele pe care le-am făcut pe pereţi, contează foarte mult pentru psihicul pacientului. Chiar şi în cărţile de chirurgie scrie acest lucru.”

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult