Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Doi urşi de la grădina zoologică din Galaţi s-au luat la bătaie pentru o îngheţată

Your browser doesn't support HTML5 video.

O înghețată în zilele caniculare poate fi motiv de ceartă chiar și în cazul animalelor. Au dovedit acest lucru doi urși de la grădina zoo din Galați, unde, pentru a suporta mai ușor căldura, sălbăticiunile primesc preparate răcoroase.

Doar că ursuleții nu s-au limitat la priviri tăioase, ci s-au și încăierat

Îngheţata primită de la îngrijitori i-a făcut pe aceşti urşi de la grădina zoologică din Galaţi să uite de prietenie. Cei doi s-au luptat pentru a pune lăbuta pe preparatul răcoros.

Angajaţii au reuşit să potolească spiritele şi fiecare animal a primit câte o porţie de fructe congelate.

 Madalin Şerban, director Zoo Galaţi: "Şi animalele, şi oamenii devin mai stresaţi când apare discomfortul termic, se uita ierarhiile de hrănire, de odihnă, li se intersectează anumite trasee şi atunci apar şi conflictele. Dar animalele tratează cu totul altfel conflictele, faţă de oameni."

Cum urşii sunt mai sensibili la căldură, ei beneficiază şi de cea mai generoasă piscina, unde apa este filtrată non-stop.

Citește și
zoo
Se caută zilieri pentru Grădina zoologică din Târgu Mureș. Salariul oferit

În apă îşi petrec timpul şi ratonii şi tigrii, care nu se mai dau duşi din bazine.

Cei mai încântaţi de spectacolul oferit de animalele sălbatice sunt, evident, copiii.

Madalin Şerban, director Zoo Galaţi: "Am făcut toate demersurile pentru că, în perioada când sunt temperaturi foarte mari, animalele să beneficieze de apă curentă, de apă schimbată o dată pe oră, sau o dată la două ore, de hrană rece, aproape îngheţată, fructe îngheţate, majoritatea animalelor au bazine în care se pot scălda, atunci când simt nevoia."

La grădina zoologică din Galaţi pot fi admirate 230 de animale din 34 de specii.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult