Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Doi părinți din județul Vaslui se chinuie să își crească copiii: ”Nu sunt bani. E greu”

Doi părinți din județul Vaslui sunt un exemplu de mândrie pentru comunitatea lor, pentru felul în care îi cresc și îi educă pe cei mici, în ciuda dificultăților financiare prin care trec.

Frățiorii își doresc mult să meargă la mare, dar visul lor pare departe de a putea fi și îndeplinit. De Marea Neagră au auzit doar în poveștile colegilor mai norocoși, iar de atunci așteaptă și ei momentul în care vor face prima baie în mare.

Ionuț are 8 ani și, inimos, își ajută părinții în gospodărie cât poate mai bine. Hrănește animalele din curte, se duce cu părinții la câmp și abia cand își termină treburile se joacă pe uliță cu alți copii. Vacanța lui și a surorilor sale, Ana și Florentina, nu aduce nicio schimbare.

Reporter: Ce faci vara asta? Copil: ”Mă joc, ajut pe mama să aducă vaca, să o mulgă, îl ajut și pe tată, mă duc la fân, să aducă calul, cu căruța mă duc".

Ionuț a văzut marea numai la televizor. Surioara lui, Ana, visează la aceleași depărtări.

Citește și
trandafir
Trandafir, copilul din clasa I care și-a învățat mama să scrie, iar acum e învățător pentru frații săi mai mari

Ana: "Mi-aș dori să merg în vacanță la mare, să mă bălăcesc în apă. A fost o prietenă de-a mea la Costinești, la mare. A povestit că a fost frumos, a văzut marea, mare, mare.”

Părinții celor trei copii de 5, 8 și 10 ani muncesc din greu: mama este femeie de serviciu la școala din sat, iar tatăl lucrează cu ziua. Din banii strânși, abia au strictul necesar, și nu-și permit să-și trimită copiii în vacanțe. Singura ieșire a copiilor a fost anul acesta o excursie de o zi în zona Lacul Roșu, oferită de un ONG.

Lenuța Băcescu, mama: ”E e greu de câștigat la țară. Se găsește greu de muncă. Muncim cum putem. Le trebuie ghiozdane, Ana și Ionuț le au rupte. Au caiete, dar trebuie pixuri, treining, adidași, ce trebuie pentru școală".

Florin Băcescu, tatăl: ”Nu sunt bani. E greu și noi la părinți, eram necăjiți, nu aveam nimic.”

Eliza Drob, reprezentant World Vision: "Mama e foarte implicată, își dorește ca copiii să reușească în viață, să depășească bariera sărăciei. Țin minte că atunci când școală s-a mutat online, cu 3 copii în clase diferite, a făcut schimb cu un vecin care avea o tabletă și nu o folosea, dacă îmi dați tabletă vă dau lapte în fiecare zi".

Pentru că provin dintr-o familie care se descurcă greu, cei doi copii mai mari primesc o masă caldă prin programul "Pâine și mâine", oferit de World Vision România.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult