Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Doi miri din Maramureș au făcut nuntă cu 1.200 de invitați. „Ne așteptam la 900”. Costurile ajung la 100.000 euro

Your browser doesn't support HTML5 video.

Este sezonul nunților în Maramureș și în Țara Oașului, zone unde aceste evenimente arată ca niște spectacole.  

Sute de invitați sunt reuniți în saloane imense, iar la o asemenea participare cheltuiala mirilor poate să fie de ordinul zecilor de mii de euro.

Recent, la o nuntă din Maramureș, nu mai puțin de 1.200 de persoane au fost invitate într-un salon de nunți imens. Postate pe TikTok, imaginile au avut peste 2 milioane de vizualizari și au adunat peste 1.000 de comentarii.

”Întrebarea mea este mirii îi cunosc pe toți cei 1.200?", "Aș plăti bilet pentru așa un spectacol" sau "Îmi trebuie GPS să ajung la masa mea" - au fost doar câteva dintre mesajele lăsate de diverse persoane.

Ca să încapă toată lumea, mirii au închiriat un restaurant de peste 1.200 mp, unde au fost așezate 100 de mese, inclusiv la etaj și pe terasă. În zonă există și o parcare cu 700 de locuri.

Citește și
nuntă
Nunta anului s-a încheiat la patru luni de la debut. Imaginile pe care o lume întreagă vrea să le vadă

Mirii Ionuț și Ana au pregătit această nuntă luni la rând.

Ana Marinca, mireasa: ”Ne-am așteptat la 900 de invitați și au venit 1.200. Noi am avut nuntă marți pentru că atunci era loc liber la sală. Invitații au fost din 7-8 sate și ne-am bucurat că au fost alături de noi”.

Mireasa are 21 de ani și abia a terminat Facultatea de Litere. La anul va susține examenul de titularizare pentru a intra în învățământ. Soțul ei are 23 și este pompier.

Ana Marinca: ”Aceasta este rochia pe care am purtat-o la nuntă. Am vrut să combinăm modernul cu tradiționalul”.

”E o fală pentru maramureșean”

Părinții le-au fost alături pas cu pas, inclusiv financiar.

Irina Marinca, soacra: ”La 1.200 de invitați trebuie pregătire, dar o trecut, o fost frumos. Cred că nu-i nici într-un loc ca în partea noastră, în Maramureș”.

În Țara Oașului se mărită Monica, în august. Ea studiază medicina în Austria, iar el se ocupă de amenajări interioare. Vor da în jur de 90.000 de euro pentru nunta lor, la care au invitat 800 de persoane. Invitații vor avea la dispoziție și un sushi bar.

Dar pentru că vor să stea mai mult cu familia și cu prietenii vor avea o nuntă mică și în curte.

Monica Chiras: ”Am pregătit cort cu mese, muzică, multe decorațiuni, toată curtea să fie plină cu flori, de la intrare o să fie un covor alb lung până la panoul cu poze”.

O nuntă cu 900 de persoane a avut loc în iulie. Invitații au făcut horele pe mai multe șiruri, ca să încapă pe ringul de dans.

Etnologii povestesc că, în Maramureș, pe vremuri, nunțile se făceau în aer liber și invitat era tot satul.

Delia Suiogan, etnolog: ”Dacă veniți în Maramureș, veți vedea niște săli de nunți imense, pentru că e o fală pentru maramureșean".

Dacă familiile invitate la nuntă sunt generoase, mirii își acoperă cheltuiala și rămân și cu bani.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult