Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Doar românii care câștigă bine sunt optimiști. Rezultatele surprinzătoare ale unui sondaj

Your browser doesn't support HTML5 video.

Odată cu venirea primăverii și cu o ușoară temperare a prețurilor, românii sunt ceva mai optimiști. Potrivit unui sondaj realizat recent, peste 30 la sută dintre conaționali cred că țara se îndreaptă într-o direcție bună.

Chiar și așa, mulți sunt îngrijorați de războiul de la graniță ori se tem de boală.

La întrebarea ”În ce direcție credeți că se îndreaptă lucrurile în România?”, peste 30 la sută dintre români sunt încrezători cu privire la viitorul țării, în creștere cu peste 5 la sută față de luna martie și începutul anului, potrivit sondajului realizat de INSCOP Research.

Deși sunt majoritari, pesimiștii sunt totuși mai puțini cu aproape zece procente, de la 70 la sută în martie, la 62 la sută în aprilie. 6,7% reprezintă ponderea non-răspunsurilor.

Potrivit datelor, optimiștii, adică românii care cred că lucrurile se îndreaptă într-o direcție bună, sunt în special votanții PSD-PNL, cu vârste cuprinse între 18 și 29 de ani- și cu venituri foarte ridicate. De cu totul altă părere sunt votanții AUR și cei cu venituri foarte mici.

Citește și
vacanta paste
Unde vor românii să-și petreacă minivacanța de Paște. Detaliul care le influențează decizia
Cei mai mulți români se tem de război

În schimb, la întrebarea ”Care este cea mai importantă sursă de îngrijorarea pentru dvs. în acest moment?", 33% dintre români se tem de posibilitatea unui război în care să fie implicată țara, comparativ cu aproape 10 procente în urmă cu zece ani.

Creșterea prețurilor rămâne un motiv de îngrijorare în rândul a peste 28 la sută dintre conaționali, față de 24 la sută acum zece ani. În același timp, 18,5 la sută se tem de înrăutățirea stării de sănătate, în creștere față de mai 2014.

Studiul a fost realizat de INSCOP Research la comanda news.ro, în perioada 12-20 aprilie, pe un eșantion de 1.100 de persoane de peste 18 ani. Datele au fost culese prin telefon, iar sondajul are o eroare admisă de plus minus 2,95 la sută, la un grad de încredere de 95 la sută.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult