Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Doar câteva hoteluri de pe litoral primesc și animale de companie. De ce specialiștii nu recomandă să le ducem la mare

Your browser doesn't support HTML5 video.

În timp ce în România numărul animalelor de companie aproape că s-a dublat, pe litoral doar 7% dintre hoteluri și pensiuni primesc turiști care au căței sau pisici. Asta, deși taxa de cazare poate ajunge și la jumătate din prețul camerei.

 

În același timp, tot în România accesul pe plajă cu animale este interzis și poate fi sancționat cu 20.000 de lei. În alte țări există plaje speciale și pentru necuvântătoare.

Doar 54 din cele 850 de hoteluri și pensiuni de pe întreg litoralul primesc turiști însoțiți în vacanță de animalul de companie.

Cele mai multe sunt în Mamaia, 17, iar în Mangalia găsiți unul. Cele care primesc impun o taxă care pornește de la 50 de lei și poate ajunge până la jumătate din tariful unei camere.

Cristina Cristian, guvernantă hotel: "Noi, la aceste rezervări amenajăm pătuț, mâncare și jucării".

Citește și
urs contra pisica
Imagini uimitoare, confruntare între o pisică și un urs. Finalul este neașteptat. VIDEO

Sebastian Puznava, administrator complex hotelier: "Și noi avem animale și iubim animalele. Primim cățeluși de talie medie și pisicuțe. Avem colaborare cu o clinică medicală, iar în situația de a avea nevoie de îngrijiri medicale apelăm la ei".

În tot acest timp, în peste 42% dintre locuințele din România există cel puțin un animal de companie. În ultimii trei ani aproape că s-a dublat numărul necuvântătoarelor înregistrate de medicii veterinari.

 

Prezența animalelor de companie pe plajă, sancționată și cu 20.000 lei

 

Stăpânii care nu vor să-și lase animalele la rude sau prieteni îi duc la pethotel. O zi de cazare costă în medie 60 de lei, cu mâncarea inclusă.

Andreea Șerban, administrator pethotel: "Avem foarte mulți clienți. Prima condiție este ca să ne aducă un certificat de sănătate, un vaccine anual la zi și deparazitare internă și externă".

La rândul lor, veterinarii nu ne recomandă să luăm cu noi la mare câinele.

Adrian Bâlbă, medic veterinar: "Nu recomand să iei câinele pe plajă nu este bine nici pentru el, pentru sănătatea lui, bea apă din mare, apar tulburări digestive, stă în soare, apar tulburări neuronale foarte periculoase".

Potrivit legii, accesul animalelor pe plaje nu este permis și se sancționează cu amenzi de până la 20.000 de lei. Până acum, însă, autoritățile au fost îngăduitoare și nu au dat nicio amendă, ci doar câteva avertismente.

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult