Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cum să te cazezi mai ieftin în Cluj-Napoca, pe perioada festivalului UNTOLD 2022. Prețurile variază între 200 și 400 de lei

Your browser doesn't support HTML5 video.

Mai sunt doar două săptămâni până la Festivalul Untold, iar cei care nu au apucat să își rezerve un loc de cazare, trebuie să știe că prețurile s-au triplat în această perioadă.

Unele apartamente se închiriază și cu 2.000 de euro pentru 5 nopți. Iar la un hotel, aflat chiar în zona festivalului, un japonez a plătit 10.000 de euro pentru o cameră.

Miriam este din Brașov și caută cazare pentru perioadă festivalului Untold: 4-7 august.

Miriam Filip: „Sunt niște prețuri teribil de mari... Mă așteptam să fie așa. Clujul oricum este scump și în afara perioadei de festival”.

La un hotel din centrul orașului Cluj-Napoca mai sunt disponibile doar câteva camere la prețuri de peste 1.000 de lei pe noapte.

Dana Ghiorghiță, director vânzări hotel: „În funcție de cerere și de ofertă prețul variază. Au fost făcute cereri încă de anul trecut, dar și din primăvară”.

Citește și
untold
O cameră de cămin studențesc din Cluj-Napoca se închiriază cu 500 de euro pentru Untold

Andrei Vasilaș, administrator hotel: Prețurile sunt mult mai mari, cam la triplu. Pentru că cererea este mai mare ca oferta, evident sunt mai mari.

Reporter: Ce le oferiți oamenilor?

Andrei Vasilaș: Micul-dejun o să fie prelungit până la ora 12, trebuie să-i lăsăm pe oameni să doarmă.

Citește și Prețul cazării pentru Untold a explodat. Suma fabuloasă cerută la un hotel de cinci stele

Un japonez care va vedea de la fereastra camerei de hotel scena principală a festivalului a plătit nu mai puțin de 10.000 de euro pentru cinci nopți de cazare.

Iuliana Poka, director vânzări hotel: „Pentru mine, să dau 10.000 de euro, mi-ar fi dificil, dacă mă întrebați pe mine. Dar dacă iau în considerare că sunt într-un hotel tematic, într-o locație specială pentru acest oraș, mai am și un DJ, un spațiu de jacuzzi.. Dacă aș avea banii, i-aș da”.

Cartierele clujene cu cele mai scumpe camere

Pe site-urile de profil, mulți clujeni își închiriază apartamentele sau garsonierele doar pentru această perioadă. Prețurile pornesc de la 400 de euro și pot ajunge chiar și la câteva mii, pentru 5 nopți de cazare. Este și cazul lui Alex, care își pune apartamentul cu două dormitoare la dispoziție cu 2.000 de euro.

Alex, proprietar: „Este renovat apartamentul și este destul de aproape de Sala Polivalentă. În 10-15 minute ajungi pe jos. Nu mai stai la taxi. Mie mi se pare foarte accesibil pentru Untold”.

Cele mai scumpe camere sunt în cartierele Mănăștur, Grigorescu și Zorilor, care sunt și cele mai apropiate de locul festivalului.

Mai sunt două săptămâni până la începerea festivalului. Și, în ciuda prețurilor, gradul de ocupare al hotelurilor din Cluj-Napoca este de peste 90%. Există și variante mai ieftine, cum ar fi căminele studențești, acolo unde prețurile variază între 200 și 400 de lei de persoană.

Anul trecut, din cauza restricțiilor, Untold a funcționat la o capacitate de 75%, iar numărul participanților a fost de peste 260.000. La ediția de anul acesta, organizatorii se așteaptă la o cifră-record, mai ales că pe scena principală vor urca nume precum J. Balvin, Anne-Marie sau David Guetta.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult