Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cum încearcă proprietarii de vile să-i atragă pe clienți de Sărbători. "Puteţi face liniştiţi petrecere"

Your browser doesn't support HTML5 video.

Internetul este împânzit de anunţuri cu vile private de închiriat pentru petreceri de Crăciun ori Revelion. Şi cu greu se mai găsesc locuri libere.

Oamenii au căutat case cât mai retrase pentru a sărbători în gaşcă trecerea în noul an, chiar dacă petrecerile de acest tip sunt interzise. Autorităţile atrag atenţia că de Crăciun şi Revelion forţele de ordine vor verifica organizare unor astfel de evenimente.

Pe internet circulă tot mai multe anunțuri prin care se închiriază case pentru petreceri de sărbători. Corespondentul Știrillor ProTv, Roxana Hulpe, a sunat la un astfel de anunț, însă nici vorbă de loc liber pentru Revelion. Proprietarul le-a propus însă alte zile, "că tot petrecere e".

Proprietar: ''Gândiți-vă că e tot o distracţie, de pe 2 dimineaţa, şi e şi mai ieftin."

Roxana Hulpe: "Pentru 15 persoane?"

Citește și
coronavirus
Mesajul unui medic militar pentru cei care nu cred în COVID: "Aveţi grijă, istoria îşi plăteşte greşelile"

Proprietar: "Pentru o zi, 2500 de lei. Închideţi uşa cu lacătul şi nu mai intră nimeni. Dacă staţi înăuntru puteţi face liniştiţi petrecere şi e mai indicat aşa, că pe 31 toţi sunt cu ochii pe ei să dea amenzi, după sunt şi ei obosiţi nu mai stau să patruleze''.

Un alt proprietar a dat asigurări şi în scris, printr-un mesaj trimis după discuţia de la telefon, că nu se pune problema de controale.

Astfel de petreceri private sunt însă interzise. Participanţii ar putea fi amendaţi cu sume cuprinse între 500 şi 2.500 de lei, iar proprietarii acestor vile cu până la 10 mii de lei.

Secretatul de stat, Raed Arafat, recomandă ca adunările de aceste sărbători să fie limitate doar la membrii familiei, pentru a nu exista riscul de răspândire a virusului. Raed Arafat, secretar de stat: "Aici forţele de ordine, prefecturile, toţi au rol de a executa controlul şi de a aplica legea. Cine încalcă legislația, normal că se vor lua măsuri. Cei care organizează astfel de petreceri nu fac decât să invite lumea la îmbolnăvire. Te invită, plăteşte banii şi spun că e totul sigur. Te duci la o petrecere care se ştie că e organizată şi te trezeşti că în faţa locului e o maşină a poliţiei care verifică situaţia. Problema este ce va fi după sărbători, dacă se respectă regulile, este posibil ca după sărbători să asistăm la o creştere, este posibil''.

De altfel, şeful DSU a anunţat că, de pildă, vizitele într-o comună aflată în carantină sunt permise doar cu declaraţie pe propria răspundere, şi cu un motiv bine întemeiat.

Oricum, circulaţia după ora 23 e interzisă în starea de alertă, dacă nu reprezintă o urgenţă.

Pe de altă parte, în supermarketuri şi mall-uri, poliţiştii, jandarmii şi inspectorii DSP au început controalele, să vadă cum sunt respectate măsurile de protecţie împotriva răspândirii COVID-19. Numai într-o singură zi s-au dat amenzi în valoare de peste 70 de mii de lei.

Autorităţile ne recomandă să cumpărăm mai curând online, pentru a reduce riscul îmbolnăvirii.

În ultimele 24 de ore, România a înregistrat alte 4.435 de noi cazuri de persoane infectate cu SARS-CoV-2 din aproape 15 mii de teste.

Dintre acestea 1.142 de cazuri au fost raportate doar în capitală, iar la nivel naţional în secţiile de terapie intensivă sunt internaţi 1.289 de pacienţi în stare gravă. Din păcate ale 121 de persoane au pierdut lupta cu noul virus şi s-au stins.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult