Cum îi ajută echitația terapeutică pe copiii cu diverse probleme de sănătate
Your browser doesn't support HTML5 video.
Micuţii au participat la o competiţie de echitaţie terapeutică, unde au avut de trecut mai multe probe care le-au testat aptitudinile.
Pentru copiii cu sindrom Down sau depresii, terapia asistată de cal face adevărate minuni.
În acest centru de echitaţie din Leorinţ, judeţul Alba, şedinţele de hipoterapie au o însemnătate aparte. Părinţii au ocazia să ia, timp de câteva minute, locul terapeutului, creând o legătură specială cu copiii lor.
Fetiţă: "La cele două cerculeţe de acolo pe mânuţa, unu într-o mână, una în cealaltă, aşa."
Alexia are 11 ani şi face hipoterapie de şapte. De atunci, e nelipsita de la concursuri, iar părinţii sunt încântaţi de rezultate.
Lucian Docea, tatăl Alexiei: "În primul rând, avea probleme de vorbire care s-au ameliorat pe parcurs, probleme de concentrare, era foarte agitată. De când a început hipoterapia e mult mai sociabilă, mai curajoasă. Cred că în proporţie de 50%, îmbunătăţirea ei se datorează calului."
Şi această mămică a găsit în echitaţia terapeutică soluţia salvatoare. Andreea, mama Alexiei: "Îi plac animalele şi încercam să găsim o alternativă să facă să vorbească. Spune unele cuvinte, dar nu în prezenţa noastră. Cu doamna vorbeşte, cu noi, nu."
Pe mulţi dintre puşti, terapia îi ajută să-şi dezvolte frumos comportamentul, devenind în timp mai sociali.
Mămică: "De doi ani îl aduc pe Andrei săptămânal şi am ales pentru beneficii, pentru încrederea în el. Îi place foarte mult. E mai activ."
Csilla Balogh, organizator: "Aceşti copii nu realizează că de fapt vin la terapie, ei se bucura de libertate, se bucura de cai, se bucura de o lume specială care există aici." La final, toţi copii sunt recompensaţi cu premii şi medalii pentru curaj.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!