Românii au apelat la păstrăvării pentru masa de Revelion. Superstițiile pentru Anul Nou
Your browser doesn't support HTML5 video.
Fideli acestei superstiţii, mulţi au căutat luni să cumpere peşte din magazine sau păstrăvării.
La o păstrăvărie din Tismana ce aparţine Direcţiei Silvice Gorj oamenii au stat şi luni şi duminică la coadă pentru a cumpăra peste. Clienţii îşi pot alege păstrăvul direct din bazin, iar kilogramul costă doar 21 de lei.
O tonă de peşte pe zi a vândut în această perioadă păstrăvăria.
Ca peştele prin apă vor să treacă prin noul an şi clienţii unui magazin din Campina. Cumpărător: "La cuptor, pentru că aşa se spune la începutul anului trebuie neapărat să mâncăm peste să fim iuţi ca peştele, merge şi la grătar, dar parcă fripturile astea ne-au cam săturat şi la cuptor, plin de zeamă, cu lămâie rezolvă problema." Clienţii pot cumpăra de aici şi preparate speciale din pește. Un kilogram de cârnaţi de păstrăv costă 180 de lei, iar un borcan de zacuscă 25. Cei care vor păstrăv copt la jar dau 80 de lei pe kilogram.
Turiştii care s-au cazat la pensiuni cu păstrăvarii proprii sunt cei mai fericiţi. Ei nu-şi fac probleme că se întorc acasă cu kilograme în plus.
Dacă vreţi că silueta sa nu aibă de suferit, ar fi bine să pregătiţi peştele la cuptor sau pe grătar, nicidecum prăjit.
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!