Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Copii cu deficiențe locomotorii, încurajați să se cațăre după cadouri de Moș Nicolae

Your browser doesn't support HTML5 video.

Chiar dacă a fost nevoit să ajungă într-o singură noapte la milioane de fetiţe şi băieţi, Moș Nicolae şi-a făcut timp pentru toţi cei care merită să fie răsplătiţi.

De pildă, s-a oprit şi la o sală de escaladă din Iaşi, unde le-a lăsat daruri copiilor cu dizabilităţi. Spiriduşii Moşului, voluntarii, i-au echipat pe toţi pentru a se putea căţăra după cadouri.

Înainte să pornească în aventură, copilaşii hipoacuzici şi cu deficienţe locomotorii şi-au făcut încălzirea.

Extrem de încântaţi, cei mici şi-au aşteptat cuminţi rândul pentru a fi echipaţi corespunzător.

Adela, are 5 ani, suferă de hipoacuzie neurosenzorială încă de la naştere, dar asta nu a împiedicat-o să îşi încerce norocul. Fetiţa s-a ghidat după culori.

"Adela s-a născut prematur, la 27 săptămâni de sarcină şi 850 de grame şi avut toate complicațiile. Suferă de hipoacuzie la ambele urechi şi este implantată cohlear. Face terapie pentru a învăţa să comunice", a transmis Daniela Simion, mama Adelei.

Citește și
Mos Nicolae la Cisnadie
Sărbătoare cu 30 de Moşi Nicolae, într-un orăşel din Sibiu. Reacţia localnicilor

La rândul ei, chiar dacă se află într-un scaun cu rotile, Antonia s-a bucurat de un traseu cu tiroliana sub privirea grijulie a spiriduşilor.

Iuliana Afrasinei, mama Antoniei: - I-am arătat că orice se poate, chiar dacă trebuie să ne căţărăm şi dacă ne căţărăm şi în viaţă, vom reuşi.

Reporter: - Cât de mult o ajută să vină aici?

Iuliana Afrasinei, mama Antoniei: - Mult, mai ales mental, psihic. Îi dă o relaxare şi vede că poate să discute şi să întrebe copiii.

Terapia prin sport şi escalada pentru copiii cu nevoi speciale poate să facă minuni în procesul de recuperare potrivit specialiştilor.

"Învaţă să îşi aştepte rândul pentru că au o motivaţie bună, învaţă să îşi coordoneze corpul, să şi-l controleze şi conştientizeze mai bine urcând pe perete şi la tiroliană", explică Camelia Radu, psihopedagog Liceu Special.

"Pentru ei, escalada nu este doar un sport, este ca o terapie alternativă. Mie îmi place să spun că acest copii nu sunt cu deficienţe, sunt copii speciali", a transmis Monica Sofiera, președinte Asociaţia Zero Gravity Iaşi.

După această experienţă inedită, copiii promit să se antreneze temeinic pentru întâlnirea cu Moş Crăciun.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult