Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Coadă de 5 kilometri la Vama Nădlac. Românii nervoși: ”Venitul și plecatul ne termină”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Aglomerație infernală și trafic de 10 ori mai mare decât de obicei în cel mai important punct de trecere a frontierei din România, cel de pe autostrada A1 Arad-Nădlac.

Coada de mașini ale celor care așteptau la ieșirea din țară se întindea sâmbătă pe 5 kilometri.

Dacă în urmă cu două săptămâni coloanele era la intrarea în România, acum s-a mutat în sens invers. Cei mai mulți șoferi sunt români care se întorc la muncă în străinătate.

În ultimele 24 de ore, pe sensul de ieșire, peste 50.000 de oameni și peste 15.000 de autoturisme au trecut vama. Sâmbătă, timpii de așteptare indicați de aplicația Poliției de Frontieră erau de peste 3 ore. Cei mai mulți români mergeau în Austria, Italia, Germania, Anglia sau Franța, locuri unde, de luni, se întorc la muncă.

Mulți își pierduseră deja răbdarea, deși erau la începutul călătoriei: "Cred că avem două ore de când stăm la coadă și cred că mai preconizăm să stăm o oră."

Citește și
dn1, aglomeratie, soferi,
Blocați pe DN1, șoferii au făcut glume pe Waze: "Cumpăr loc de maşină cu 2 km mai în faţă.”

Cei care și-au petrecut acasă sărbătorile în familie sau la munte au cheltuit, spun ei, în jur de 2-3000 de euro.

Reporter: Cât ați cheltuit? Turist: ”Destul, în jur de 3.000, dar nu ne pare rău."

Turist: "Am cheltuit banii și acum mergem să-i facem înapoi și stăm acum la cozile din România."

"A fost frumos, dar drumul înapoi ne omoară, venitul și plecatul ne termină, ia uite aici stăm și ne pierdem ore întregi."

Și Vama Nădlac de pe DN7, vechiul traseu, a fost aglomerată. Pe aici au ieșit din țară în ultimele 24 de ore peste 6000 de persoane, iar așteptarea era de aproximativ o oră.

Polițiștii recomandă șoferilor să folosească toate cele 11 puncte de trecerea a frontierei din vestul țării.

În Arad sunt două vămi la Nădlac și câte una la Turnu și Vărșand. În județul Timiș se poate trece pe la Cenad, iar în Bihor prin Salonta, Borș, Valea lui Mihai și Săcuieni. În Satu Mare se poate ieși pe la punctele de trecere Petea și Urziceni.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult