Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Clasamentul celor mai bune orașe pentru locuit în România. Bucureștiul este abia pe locul 7 în preferințe

Your browser doesn't support HTML5 video.

Brașovul, Clujul și Oradea sunt orașele în care este cel mai bine de trăit la noi în țară. Potrivit unui sondaj recent, Bucureștiul este abia pe locul 7 în preferințele românilor.

Studiul arată că oamenii apreciază tot mai mult localitățile care le oferă oportunități de recreere și pun pe plan secund posibilitatea de a câștiga mai mulți bani.

Născuți în Craiova și Buzău, Livia și Andrei Ciotloș s-au mutat în Brașov împreună cu cei trei copii. Vor să le ofere cât mai multe activități în natură și acces la evenimente culturale.

„Ai unde să te plimbi, totul e accesibil cumva, nu trebuie să mergi sute de kilometri să ajungi într-o pădure, pentru mine asta e principalul atuu.”

Brașovul este considerat cel mai atractiv oraș din România pentru locuit - arată datele adunate online, timp de două luni, de la 1.200 de români. Este văzut drept un oras cu multe oportunități de petrecere a timpului liber, dar și cu servicii educaționale bune.

Citește și
Sighisoara
Ce poți face în Sighișoara, singurul oraș medieval locuit din Europa. Sate transilvănene autentice de vizitat în apropiere

În top urmează Cluj-Napoca, Oradea, Sibiu și Timișoara, dar în primele 10 orașe ale țării sunt și unele mai mici, precum Alba Iulia sau Piatra Neamț.

Printre lucrurile care contează se mai afla și infrastructura, dar și capacitatea orașului de a încuraja creativitatea și inovația.

Florian Filat, director executiv Institutul pentru Orașe Vizionare: „Dacă în trecut lucruile importante erau mai degraba siguranta financiara si sociala sa ai un job decent platit, sa ai o casa, astazi acestea sunt in mare parte asigurate și atunci oamenii caută mai mult să se bucure de viață.”

Romulus Oprică, sociolog: „Ideea de proximitate este iarăși importantă, pentru că să ai toate lucrurile la îndemână te ajută să petreci mai mult timp mergând pe jos, asta înseamnă că vei fi mai sănătos, nu trebuie să miști mașina.”

Localnic: „Până la grădiniță fac fix două minute cu mașina, îmi duc fetița. Pot ajunge in orice colț al Brașovului în mai puțin de 10 minute".

Cluj-Napoca asigură o calitate a vieții mai ridicată, sau cel putin aceasta este percepția oamenilor. Remus s-a mutat aici în urmă cu 4 ani.

Remus: ”Aici sunt si multe oportunități de joburi. Mi-a plăcut orașul, e plin de activități, tineret. Mă văd stând aici și în viitorul mediu.”

Capitala se află pe locul 7 in topul celor mai atractive orașe.

Este aleasă de cei preocupați de salarii, afaceri ori servicii de educație. În schimb, are mai putine voturi pentru ușurința de mișcare, aerul curat și apropierea de natură

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult