Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cerere mare pentru locurile în taberele de schi pentru copii. Care sunt prețurile

Your browser doesn't support HTML5 video.

După aproape un an de şcoală online, foarte mulţi copii sunt chiar în aceste zile la munte.

Din păcate, însă, lipsa zăpezii îi pune în dificulate pe organizatorii de tabere destinate lor, care sunt nevoiţi să migreze dintr-o staţiune în alta. În plus, trebuie să se asigure că spaţiile de cazare şi masa respectă normele de prevenire a răspândirii coronavirusului.

După o săptămână cu temperaturi ridicate, luni noapte a nins în sfârşit în Poiana Braşov, iar mai mulți copii veniţi în vacanţă au ieşit dimineaţa chiuind pe pârtie.

Băieţel: „Ne-am trezit la 8, ne-am îmbrăcat rapid, am mers la masă îmbrăcaţi, ne-am grăbit să mergem pe pârtie”.

După un an în care cei mici au stat mai mult în case, a fost bătaie pe locurile din tabere.

Fetiță: „Ne simţim foarte bine împreună, toţi, zăpada e minunată. E foarte trist că nu mai pot să stau cu ei, nu mai e distracţie”.

Fetiță: „Nu m-am mai văzut cu prietenii de vreo trei luni jumate. E amuzant şi am venit aici ca să învăţ mai bine să schiez”.

Sânziana Ioan, instructor de schi: „Este foarte important ca ei să se adune, să fie în aer liber şi să facă mişcare”.

Singurele staţiuni în care se poate schia acum sunt Poiana Braşov, Păltiniș, Rânca, Straja, Mădăras Harghita și Sinaia.

Aşa se face că în Masivul Postavaru erau marți aproape 30 de grupuri venite şi de la 250 de kilometri distanţă. Instructorii au avut grijă şi la alegerea locului de cazare, astfel încât să fie respectate regulile sanitare.

Mihai Mareș, instructor de schi: „Sunt, practic, doar 25 de copii la o capacitate a cabanei de peste 100 de persoane. Cele două grupuri mănâncă în saloane diferite, turiştii de zi nu au acces în cabană deci pot să spun că suntem cazaţi conform cu toate restricţiile”.

De regulă, taberele durează o săptămână, timp în care copiii învaţă să coboare singuri pe pârtia pentru începători. Dar, pentru asta, e nevoie ca părinţii să aleagă cu grijă instructorul.

Radu Bejenariu, Serviciul Salvamont Brașov: „Eu mă uit la atestatul profesional pe care monitorii de schi acreditaţi ar trebui să îl aibă la ei sau o legitimaţie de serviciu, dacă aparţin de o şcoală de schi”.

Regulamentul pârtiilor din Poiana Braşov impune cel mult șase cursanţi pentru copiii sub șase ani şi maximum opt persoane pentru cei care depăşesc această vârstă.

Preţul unei tabere de schi de șase nopţi este cuprins între 1.300 şi 1.800 de lei pentru fiecare copil. Cazarea, mesele şi echipamentul intră în preţ.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult