Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cerbii lopătari, noua atracție a Grădinii Zoologice din Târgu Mureș. Vizitatorii îi pot mângâia: ”Copiii sunt încântați”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Cerbii lopătari sunt noua atracție de la Grădina Zoologică din Târgu Mureș. În padocul lor - care se întinde pe cinci hectare - a fost amenajată o alee, așa că vizitatorii se plimbă printre animale, iar cei mai curajoși chiar le pot atinge.  

Peste 40 de exemplare de cerbi lopătari și ciute din aceeași specie pot fi urmărite de aproape. Sunt prietenoase, se apropie de vizitatori și chiar se lasă atinse.

Vizitator: ”Copiii sunt încântați că pot să stea atât de aproape de animale, nu știu cum o îi duc acum acasă, va fi cel mai greu să ne despărțim de aceste animăluțe”.

Vizitator: „Am venit cu copii, am mai fost și unde sunt lemurii, le place mult copiilor”.

Vizitatori: „Ne uităm la animale, sunt frumoase, am vrut să-i atingem, dar plecau, îs prietenoși”.

Citește și
urs
Canicula a pus la grea încercare animalele de la Grădina Zoologică din Rădăuţi. Cum a fost surprinsă o ursoaică

Cerbii lopătari au fost adusi la Târgu Mureș de la mai multe grădini zoologice din țară, dar și din alte state europene.

”Sunt anumite reguli care trebuie respectate”

Szantho Janos, director Grădina Zoologică Târgu Mureș: ”Anul acesta am decis să deschidem și acest amplasament unde pot intra între animale, sunt anumite regului care trebuie respectate. Aici sunt animale de talie mai mare, trebuie avut grijă. Nu am vrut să facem un amplasament unde trebuie beton, ci cu materiale cât mai naturale”.

Korodi Kinga, reprezentant grădina zoologică: ”Avem și capre și măgăruși, dar majoritatea sunt cerbii lopătari. Animalele primesc în cursul zilei și fân, au posibilitatea să se și retragă”.

Este al patrulea padoc unde vizitatorii au ocazia să interacționeze cu animalele, la grădina zoologică din Targu Mureș. În celelalte trei se află lemuri, canguri și capre.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult