Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cel mai în vârstă angajat cu carte de muncă din România și-a luat concediu. Ștefan Gros este cioban, la 100 de ani

Ștefan Gros, cel mai în vârstă angajat cu carte de muncă din România, a plecat în concediu. La cei 100 de ani ai săi, munceștela o stâna din Retezat și spune că încă nu se gândește la pensionare.

Ștefan Gros s-a angajat cu forme legale în urmă cu 10 ani, după ce a împlinit 90 de ani. Un proprietar de turme din Lupeni nu a ezitat deloc când bătrânul i-a înaintat cererea de angajare, relatează informatiavj.ro.

“Acum câţiva ani, moş Ştefan a venit la mine ca să-i angajez un nepot la stână. După o lună a revenit şi mi-a spus că şi el vrea să rămână cu oile. I-am făcut carte de muncă în anul în care a împlinit 90 de ani. A lucrat cinci ani şi apoi în iarnă l-am trimis în şomaj pentru că m-am gândit că iarna e prea grea pentru el ţinând cont de vârsta înaintată. M-am înşelat pentru că m-a căutat şi mi-a spus să-l reangajez. Dacă un om vrea să lucreze la vârsta asta cum să-l refuz? E un exemplu pentru tineri. Cred că toţi din firmă au de învăţat de la el”, spunea în urmă cu câțiva ani angajatorul său.

Prorietarul de turme nu a regretat niciodată decizia luată, pentru că Moș Ștefan este un angajat model. Recent, la împlinirea centenarului, ciobanul cu carte de muncă a fost recompensat cu câteva săptămâni de concediu.

”Este încă în putere şi se ţine bine. A primit concediu şi se va întoarce la muncă în luna ianuarie”, a declarat șeful lui.

Anul trecut, Ștefan Gros a fost premiat de Consiliul Județean Hunedoara cu o diplomă de excelenţă, fiind considerat ”un model de putere de muncă, de caracter şi un exemplu pentru comunitate”.

În tinerețe Ștefan Gros a luptat pe front și după ce s-a întors acasă a devenit păstor. 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult