Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cea mai mare pensie din Vaslui este de 27.825 lei, de peste 20 de ori mai mare decât pensia medie din județ

Un fost judecător încasează cea mai mare pensie din Vaslui- 27.825 de lei, de peste 20 de ori mai mare decât pensia medie pe județ.

Cea mai mare pensie din județul Vaslui o încasează un fost judecător, care primește în fiecare lună 27.825 de lei net, potrivit Vremea Nouă.

Este de peste 20 de ori mai mare decât pensia medie pe județ, respectiv 1.314 lei, Vasluiul având una dintre cele mai mici pensii medii din România.

Citește și: Cum a fost prins Prințul Paul la Paris. “Cred că era ultimul loc în care trebuia să fugă”

La nivelul județului Vaslui sunt 103 beneficiari de pensii de serviciu, cei mai mulți fiind foști procurori și judecători, a căror pensie medie este de 18.629 lei, potrivit Casei Județene de Pensii Vaslui

Printre beneficiarii pensiilor de serviciu plătite de Casa Județeană de Pensii Vaslui se numără nu doar foști magistrați, ci și foști grefieri, foști aviatori și foști angajați ai Curții de Conturi.

Citește și
Pensie
Pensii 2022. Cât te costă să îți cumperi 6 ani de vechime în muncă
Pensiile speciale- 80% din ultimele venituri salariale brute

În România, vârsta standard de pensionare este de 63 de ani pentru femei, iar pentru bărbați 65 de ani, stagiul complet de cotizare fiind de 35 de ani, însă categoriile de angajați menționate mai sus se pensionează la o vârstă mult mai mică, comparativ cu celelalte categorii profesionale, iar pensiile lor nu sunt stabilite pe principiul contributivității, ci se ia în calcul 80% din ultimele venituri salariale brute, în unele cazuri adăugându-se chiar și sporurile încasate.

Citește și: Misterul morții celor 21 de tineri din Africa de Sud, de nepătruns. Martorii spun că s-au prăbușit în timp ce vorbeau

Dintre beneficiarii de pensii speciale din județul Vaslui, 54 sunt pensionari din categoria magistraților, cu o pensie medie de 18.629 lei, 40 de foști grefieri, grefieri statisticieni, grefieri documentariști, grefieri arhivari, grefieri registratori și specialiști IT, cu o pensie medie de 4.477 lei, șase foști angajați ai Curții de Conturi, cu o pensie medie de 8.450 lei și trei foști aviatori, cu o pensie medie de 11.750 lei.

Unde sunt cele mai mari și cele mai mici pensii din România

Conform datelor furnizate de Casa Națională de Pensii, cea mai liniștită bătrânețe, din punct de vedere financiar, o au românii din județul Hunedoara, fosta patrie a minerilor, unde se înregistrează cea mai mare pensie medie din țară: 2.122 lei.

Urmează București, cu o pensie medie de 2.024 lei, Brașov – 1.889 lei, Gorj – 1.806 lei, Galați – 1.732 lei și Prahova- 1.697 lei. Cele mai mici pensii medii din țară sunt în județele Botoșani -1.272 lei, Giurgiu – 1.280 lei, Vrancea – 1.292 lei și Vaslui -1.314 lei.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult