Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Catolicii și protestanții sunt pe ultima sută de metri cu pregătirile de Paște. Ce trebuie să știe cei care merg la Înviere

Your browser doesn't support HTML5 video.

Catolicii şi protestanţii se pregătesc de cea mai mare dintre sărbători. În noaptea de sâmbătă spre duminică vor lua cu toţii Lumina Sfântă a Învierii.

De acum, în fiecare familie s-au încheiat pregătirile. Ouăle sunt roşii, mielul s-a rumenit, iar cozonacii stau să pleznească de la atâta umplutură, cu mac ori cu nucă. Până să se aşeze la masă, oamenii vor putea să meargă la biserică, dar vor intra în număr restrâns.

Vedetă este mielul umplut cu tocătură de drob copt la foc mic în cuptor, până capăta culoarea coniacului.

Cozonacii şi prăjiturile în straturi au fost făcute cu o zi în urmă.

Alexandra şi Diana, două surori din Cluj, au avut cea mai importantă misiune: să roşească ouă.

Până să guste din bunătăţi oamenii se gândesc în primul rând la importanţa sărbătorii.

Slujbele de Înviere vor fi transmise online - pe Facebook - însă credincioşii au voie și în lăcașele de cult.

Locurile care pot fi ocupate au fost marcate, astfel încât să se respecte o distanţă de cel puţin 1,5 metri între doi credincioşi. Cei care nu încap în interior, vor sta în curtea şi în faţa Bisericii.

Şi la Catedrala Romano-Catolică Maria Regină din Iaşi au fost montate dispozitive cu dezinfectant pentru mâini. Doar 300 de persoane pot urmări slujba din interior. Restul vor avea loc pe scaunele aranjate în curtea Episcopiei. Iosif Păuleț, episcop de Iaşi: "Este noaptea în care lumina a învins întunericul, iar binele a ieşit învingător împotriva răului. Este noaptea harului, a luminii, a păcii, a speranţei."

Credincioşii care vor merge la Înviere pot circula - în mod excepţional - fără declaraţie pe proprie răspundere până la ora 2.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult