Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cantități uriașe de gunoaie pe străzi, în localități din Arad. Neînțelegerile dintre firme

Your browser doesn't support HTML5 video.

Situaţie revoltătoare în mai multe localităţi din judeţul Arad. De zile întregi, deşeurile menajere nu mai sunt ridicate, iar gunoaiele rămase pe străzi, în apropierea tomberoanelor îi exasperează pe localnici.

La mijloc sunt datorii neachitate de firma colectoare, societăţii care le depozitează. Prefectura a anunţat că dacă situaţia nu se rezolvă cât de curând, va decreta stare de urgenţă, de teama focarelor de infecţie.

Lipova este una dintre localităţile afectate de neînţelegerile dintre cele două societăţi. Firma care depozitează resturile are de recuperat de la cei care le adună 150.000 de euro. Până la stingerea datoriei, a refuzat să mai depoziteze gunoiul, aşa că tomberoanele nu au fost golite de zile întregi.

Primarul oraşului spune că a anunţat toate instituţiile.

Mircea Jichici, primar Lipova: ”Începând de vineri nu se mai ridica gunoiul menajer din oraşul LIpova am făcut adrese către Garda de mediu, Agenţia de mediu, Protecţia consumatorului, Direcţia de sănătate publică, Prefectura, Consiliu judeţean, prin care le-am adus la cunoştinţă că am intrat într-o perioadă neagră de criză.”

Cele două firme implicate au început negocierile, însă nu s-a concretizat nimic.

Dacă situaţia nu se va rezolva rapid, autorităţile vor rezilia contractul cu firma de salubritate.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!  Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult