Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Zeci de femei din județul Galați, răsfățate „la coafor cu psihologul”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Aproape 100 femei dintr-o comună din judeţul Galaţi au mers luni „La coafor cu psihologul". Aceasta este denumirea unei campanii care îşi propune să le redea doamnelor din mediul rural încrederea şi stima de sine.

Multe dintre ele au fost marcate de căsnicii traumatizate, în care au fost agresate în fel şi chip, aşa că multe dintre ele nici nu s-au mai gândit la propria imagine. Luni au fost aranjate şi coafate, iar la final, au simţit că pot zâmbi din nou vieţii.

În comuna Foltești, din judeţul Galaţi, vestea bună a circulat printre femei fulgerător: o echipă de hairstylists vine să le aranjeze aşa cum au visat din tinereţe.

La căminul cultural, doamnele au făcut coadă. Multe dintre ele au venit şi cu un bagaj de griji şi nemulţumiri pe care nu le pot mărturisi oricui.

Jenica Bujenița, 56 de ani: „În general nu ne permitem să mergem la un coafor. Din lipsă de timp şi din neglijenţă, probabil, că nu ştim să ne respectăm aşa cum trebuie, cum ar trebui.”

Citește și
Romina Sabou
Clujeanca Romina Sabou, cel mai bun hairstylist din lume, a dat tendinta in tunsori in fata a peste 2000 de stilisti

Multe dintre femei susțin că a fost prima oară în viață când au ajuns la un hair stylist.

Isabela Stefan-Iorga, preş. Asociaţia Şoapta Florilor: „Atunci când te priveşti în oglindă şi îţi place ceea ce vezi, îţi creşte şi stima de sine, creşte respectul şi poate că îţi creşte şi curajul de a-ţi schimba viaţa, dacă ceva nu este în regulă.”

Femeile cu probleme mai grave au beneficiat şi de o consultaţie între patru ochi cu un psiholog. Specialiştii le-au dat sfaturi şi vor încerca să le îndrume, cu delicateţe.

Campania „La coafor cu psihologul", organizată de o asociaţie nonprofit, se desfăşoară în sate din Ialomiţa, Galaţi şi Constanța.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult