Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Câinele care a salvat un biciclist rănit pe munte a fost adoptat de vicepreședintele CJ Caraș Severin

Your browser doesn't support HTML5 video.

Câinele care în urmă cu 4 zile a ajutat un biciclist rănit pe muntele Semenic a fost adoptat.

Voluntarii unei asociaţii pentru Protecţia Animalelor l-au găsit pe munte şi l-au dat în grija unui stăpân, care l-a botezat Max.

Biciclistul este bucuros că salvatorul lui are un cămin și primește dragoste și mâncare, nu mai hoinăreşte peste tot. Spune că între ei doi s-a creat o legătură specială, pentru că Max nu l-a părăsit la greu. În urmă cu patru zile, Max era al nimănui. Marin, care a pornit într-o drumeţie pe munte cu bicicleta, s-a trezit cu el.

"Când am plecat cu bicicleta, el a venit după mine. Eu îl strigam încet cuţu-cuţu, haide, haide, Pătrăţel i-am pus numele şi aşa am urcat până pe Semenic”, a spus Marin Ion, biciclistul rănit.

După 30 de kilometri, bărbatul de 40 de ani a dat de o groapă şi s-a răsturnat cu bicicleta. Era rănit şi nu mai putea să se mişte, dar câinele i-a sărit imediat în ajutor şi a stat lângă el în pădure, deşi se întunecase.

”A stat, a stat, a văzut că nu mai plecăm, a venit lângă mine, stătea pe mine, aşa a venit şi ambulanța între timp. M-au urcat în salvare, l-am văzut, era şi el lângă salvare, la targă, la picioarele mele, l-au luat jandarmii. Şi jandarmii au zis că după ce a plecat ambulanța, el alerga după ambulanță”, a spus bărbatul.

În imaginile surprinse de jandarmi, se observă cum Max stă cuminte lângă medici în timp ce îl îngrijesc pe biciclist.

Mihai Mioc, medic Spitalul Judeţean de Urgenţă Timişoara: "Noi l-am preluat, i-am administrat tratamentele necesare, l-am mai investigat un pic, s-a decis până la urmă că fracturile pe care le prezenta nu necesită tratament chirurgical, urmează o perioadă de odihnă."

Câinele s-a întors apoi pe munte, iar iubitorii de animale au pornit în căutarea lui. El are de acum un adăpost sigur. A fost adoptat de vicepreşedintele Consiliului Judeţean Caraș Severin, care a fost impresionat de povestea lui.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult