Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Bucureștenii s-au distrat în Parcul Tineretului, de Ziua Națională

Your browser doesn't support HTML5 video.

Ziua Naţională a fost, pentru romani, un nou prilej să arate că ştiu să se distreze, indiferent câţi bani au în portofel.

Că au moştenit din bătrâni talentul de a rezista la horă atât cât ține muzica. Dar şi că apreciază o mâncare muncită, chiar dacă sunt la-mpinge tava, în parc sau într-un restaurant de lux. Şi că, indiferent ce îi aşteaptă, nu iartă nicio ocazie să râdă cu poftă.

De ziua lor, romanii se ştiu unii cu alţii, chit că nu s-au văzut niciodată.

A frământat mărunt asfaltul din Parcul Tineretului, apoi s-au reunit la cozi, pentru că şi acestea ţin de tradiţia locului. Un dac rătăcit în ziua Marii Uniri a păzit straşnic tot ce a produs poporul nostru mai gustos.

Dacă ai trecut de rândurile de cârnaţi, munţii de cartofi prăjiţi, stivele de costiţă şi grămadă de mici ai ajuns la zona de atracţie a evenimentului, un ceaun de două tone, în care pot fi preparate 10 mii de porţii de mâncare. 2200 de porţii de fasole cu afumătura, iar într-o oră s-au vândut o mie. Pentru că a început să plouă, e posibil să rămânem la aceste cifre încă o jumătate de oră.

Citește și
petrecere la pensiune
Petreceri de Ziua Naţională în pensiuni. Turiştii au jucat hora toată noaptea

Să nu uităm ce-a fost mai important: Pe bani puţini, s-a mâncat din casolete de plastic. Pe bani mai mulţi, din străchini pictate de lut.

Mai multe femei au comunicat live defilarea Armatei fostelor lor colege. Purtate, după voia destinului, tocmai în India în Statele Unite.

La mesele ocupate de tineri se simt însă la fel de puternic cheful de petrecere şi - pentru că suntem romani - mirosul de usturoi.

În orice discuţie şi-a făcut loc cumva un fel de mândrie naţională.

În fine, a fost o zi greu de dus pentru toţi cei care au dansat, mâncat şi simţit greu româneşte. Avem pauză de recuperare câteva zile şi apoi de la capăt!

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult