Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Bisericile rămân închise și după ridicarea stării de urgență. Cum s-ar putea desfăşura slujbele

Your browser doesn't support HTML5 video.

Ușile bisericilor rămân închise și după ridicarea stării de urgență.

Anunțul a fost făcut joi, chiar de premierul Ludovic Orban. Discuțiile dintre reprezentanții statului și cei ai cultelor continuă însă, și pentru început, se ia în calcul ca preoții să slujească în aer liber.

După zile de discuții continue, de analize făcute de autorități și reprezentanții bisericilor,  fie că vorbim de ortodocși, catolici, greco-catolici ori reformați , premierul Ludovic Orban a anunțat joi că nu s-a luat încă decizia finală privind deschiderea bisericilor. Specialiștii întorc pe toate părțile acest pas, care poate afecta milioane de oameni.

Premierul a anunțat că vor face analize și după 15 mai, când se vor mai relaxa restricțiile și România va ieși din starea de urgență. Cel mai probabil abia atunci se va lua o hotărâre asupra deschiderii bisericilor pentru credincioși. Slujbele se vor ține afară, în aer liber, cel puțin în primă fază, în curțile bisericilor și în continuare intrarea în lăcașurile de cult va fi interzisă.

De asemenea, cei care vor participa la slujbe, afară, vor trebui să respecte evident acea distanță de cel puțin doi metri față de persoanele din jur și să-și ia toate măsurile de protecție.

Citește și
paste
Primul an în care preoții s-au rugat singuri în biserici, de Paște. „A intrat Hristos prin uşile încuiate”

Reprezentanții Patriarhiei, dar și ale celorlalte culte vor o deschidere graduală, nu bruscă și nu totală, o revenire treptată a credincioșilor în biserici. Mulți dintre ei, de altfel, au și semnat petiții prin care au cerut să fie lăsați la biserică.

În tot acest timp, ministrul Sănătății spune că nu va fi permisă intrarea în lăcașurile de cult până după 1 iunie pentru binele tuturor, așa că pentru moment, ne putem găsi liniștea și ne putem ruga acasă, în siguranță.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult