Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Birourile de tip boutique, noul trend în rândul companiilor. Preţul chiriilor

Your browser doesn't support HTML5 video.

A apărut un nou concept în materie de birouri. Cei care pun preţ pe felul în care arată loculul lor de muncă sunt interesaţi de clădiri mici, cu spaţii intime şi personalizate.

Acestea reprezintă o alternativă la marile firme, care pot fi aglomerate şi în care trudesc sute sau mii de angajaţi.

În mansarda luminoasă a unei clădiri din centrul istoric al Timișoarei lucrează în domeniul IT în jur de 20 de oameni.

Flavius Ştef, co-fondator companie: "Este ultracentral. Nu e extraordinar de ieftin, dar în acelaşi timp a fost sub media pieţei şi cu administratorul clădirii am reuşit să avem o negociere."

Citește și
Angajati, timp de lucru
Companiile care își plătesc angajații să demisioneze. Una dintre ele are birouri și în România

Birourile se află în clădirea cu ''Axul de Fier''. Aceasta a fost construită la începutul secolului al  XIX-lea şi se afla pe lista monumentelor istorice. Se numeşte astfel deoarece în colţul imobilului există un ax, care, potrivit legendelor locale, ar fi osia carului de luptă cu care Eugeniu de Savoya a intrat în oraş, în 1716, şi i-a alungat pe turci. Aici funcţionează acum o firmă de avocatură.

Sunt din ce în ce mai multe astfel de case care găzduiesc birouri de tip boutique. Chiriile pornesc de la 11 euro pe metru pătrat, însă pot urca până la 20.

În Capitală, opt astfel de clădiri au apărut doar anul acesta. Cele mai multe sunt situate ultracentral, ca acest nou complex din zona Dorobanți.

În Bucureşti, volumul de astfel de spaţii s-a triplat faţă de 2017.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult