Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Azilele groazei. A fost audiat un martor important: Godei îmi datorează 12.000 de euro

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un martor important în dosarul căminelor din Ilfov, în care au fost torturați și înfometați zeci de bătrâni, a fost audiat de polițiștii Direcției de Investigații Criminale.

Este vorba despre un om de afaceri din Ilfov, care le-a închiriat suspecților o casă în comuna Afumați. Acolo funcționa unul dintre centrele percheziționate de procurorii DIICOT.

Mihai Bârsan, martor "...aveți cuvântul meu de onoare, vă spun la toată lumea, eu nu intram decât la doua-trei săptămâni o dată, mă duceam p-acolo așa mai mult în vizită. O singură dată am intrat, m-au rugat ei, Godeiu, nici n-am știut cum îi cheamă, Godei, până acuma, ca să intru să văd un vecin de-al meu care era bolnav, era bolnav, septicemie a avut”.

Reporter: Și ce ați văzut acolo în cămin, cum erau ținuți bătrânii?

Mihai Bârsan, martor: "Curățenie, eu n-am intrat decât prin bucătărie și m-am dus într-o cameră, când am intrat la el era într-o cameră singur, cearceafuri călcate, spălate, totul alb, totul pus la locul lui."

Citește și
azilele groazei
Noi audieri în dosarul azilelor groazei. Suspectul principal, acuzat că s-a îmbogățit de pe urma bătrânilor

Mihai Bârsan i-a închiriat lui Ștefan Godei una dintre casele în care suspectul principal în dosar pretindea că îngrijește bătrâni și persoane cu dizabilități. S-a întâmplat acum 4 ani.

Omul de afaceri susține că i s-a părut că Godei este un om de încredere chiar dacă în ultima vreme întârzia cu plata chiriei.

Reporter: Domnul Mihai, cât vă datorează domnul Godei?

Mihai Bârsan, martor: "Cum cât, are pe trei luni de zile să-mi plătească chiria.”

Reporter: Asta însemnând?

Mihai Bârsan, martor: "12.000 de euro.”

Reporter: Se putea găti acolo?

Mihai Bârsan, martor: "Domnule, când intram mirosea a ciorbă și tocană zilnic, într-o zi le-a făcut scovergi."

Anchetatorii vor folosi și aceasta informație, pentru că centrul respectiv nu era autorizat astfel încât acolo să se gătească. Pe hârtie, Ștefan Godei declara că asigura masa plătind servicii de catering.

Declarațiile martorului vor ajunge la dosarul instrumentat de procurorii DIICOT, care, săptămâna aceasta au strâns noi probe desfășurând mai multe percheziții informatice în telefoanele suspecților.

Nu este exclus să se folosească de aceste probe noi în fața judecătorilor Curții de Apel București, unde au cerut arestarea preventivă și a celorlalți 20 de inculpați.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult