Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Artificiile de care de folosesc dezvoltatorii imobiliari, pentru a construi blocuri cu cât mai multe etaje

Your browser doesn't support HTML5 video.

Cum reuşeşti să ridici blocuri cu multe etaje în zone unde există restricţii de înălţime şi nu ai voie să "tulburi" arhitectura? Dezvoltatorii imobiliari au găsit, se pare, artificii care le permit să construiască în voie ansambluri rezidenţiale.

În oraşele cu dealuri, acolo unde panta "ascunde" mai multe subsoluri şi demisoluri locuite, lasă la vedere doar două-trei etaje. Când, de fapt, sunt 7-8.

Acest bloc se ridică într-una dintre cele mai râvnite zone din Braşov: deasupra oraşului, la poalele pădurii, lângă rezervaţia naturală Tampa. Primăria a aprobat aici o clădire cu subsol, parter, două etaje şi un nivel retras. În realitate însă, situaţia e cu totul alta.

În viziunea proprietarilor, primele balcoane, aflate la peste 3 metri de pământ, reprezintă subsolul.

"Din fata subsolul nostru se vede uşor înălţat pt că vorbim de un plan înclinat", se apară Ioan Dumitrescu, dezvoltator imobiliar.

Citește și
incendiu
Incendiu puternic la un complex de locuinţe din Reşiţa. Cinci persoane au fost evacuate

Mulţi dezvoltatori care construiesc pe terenuri în pantă folosesc un artificiu ca să obţină cât mai multe etaje. Adică, subsolul nu e îngropat în pământ, ci la vedere, iar demisolul este ceea ce, în general, am numi parter.

"Situaţia cea mai hazlie este ca la partea din faţă a clădirii se considera parterul într-un loc, iar în partea din spate în alt loc, ceea ce e imposibil", spune Gruia Hilohi, arhitect.

Un alt exemplu este acest complex rezidenţial. Din strada principală par blocuri mici. Clădirile se întind însă pe deal, în jos, cu două subsoluri şi 5 demisoluri.

"Aceşti dezvoltatori asta inceraca să ofere: un loc cât mai aproape de pădure, încercând să depăşească limita legală", explică Liviu Cioineag, Coaliția Natura 2000.

"Colegii de la poliţia locală verifica dacă a respectat prevederile autorizaţiei de construcţie", spune Sorin Toarcea, purtător de cuvânt al Primăriei Brașov.

Apartamentele situate în aceste zone se vând cu preţuri cuprinse între 40 de mii şi 150 de mii de euro.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult