Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Antrenament pentru vizita Papei. Concurs european deschis cu o paradă în Capitală

Your browser doesn't support HTML5 video.

Antrenament general pentru vizita Papei Francisc în România. Ierarhii catolici de la noi, pregătesc în cele mai mici detalii acest amplu eveniment.

Arhiepiscopia a lansat sâmbătă imnul oficial al vizitei papale, iar preoţii au gătit împreună cu credincioşii felurile de mâncare preferate ale Papei. În Piaţa Victoriei, o paradă cu peste 1.000 de tineri a deschis un concurs european pe un subiect intens dezbătut de suveranul pontif.

Brigada 30 Mihai Viteazul conduce din Piaţa Victoriei până la statuia Aviatorilor o coloană de tineri cu steaguri în mâini. O reţea europeană a şcolilor, aflată sub patronajul unei organizaţii catolice, i-a trimis la Bucureşti cu trei săptămâni înainte de vizita Papei. În fiecare an, liceenii fac şi prezintă proiecte pe subiecte pe care pontiful le promovează şi în spaţiul public.

Anul acesta, tema a fost situaţia migrantilor, nu doar cei din Orient, ci şi românii care părăsesc ţara. Tinerii au fost chemaţi să propună soluţii. Câştigătorii concursului european vor pleca în Italia, într-o vacanţă.

Şcolile catolice şi cercetaşii vor susţine vizita Papei cu sute de voluntari.

Între liceenii români şi cei din Spania, Belgia, Ungaria, Polonia şi Albania, unii au avut deja ocazia să îl întâlnească pe suveranul pontif.

Între timp, Arhiepiscopia Romano-Catolică a lansat un imn pentru vizita papei Francisc în România. Iar la mănăstirea catolică Sfânta Agnes de lângă Bucureşti preoţii, maicile şi enoriaşii au gătit mâncărurile preferate ale suveranului pontif: risotto cu spanac şi parmezan şi paste cu şuncă şi sparanghel.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult