Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Admitere liceu 2019. Aproape 5000 de absolvenți au rămas nerepartizați după prima sesiune

Your browser doesn't support HTML5 video.

Cei care au trecut prin examenele de la evaluarea națională au aflat în ce liceu vor învața în următorii 4 ani. Ministerul Educației a publicat repartizarea computerizată, în funcție de medii și opțiuni.

 

50 de colegii la nivel național au avut ultima cea mai mare medie de admitere peste 9,50.

Dacă anul trecut Colegiul Național Sf. Sava a avut anul trecut ultima cea mai mare medie de admitere 9,91, anul acesta cea mai mare medie de admitere s-a înregistrat la Colegiul Național Frații Buzești din Craiova.

Pe locul 2 s-a situat Colegiul Sf. Sava din București cu 9,89, iar la Colegiul Mihai Viteazul din București media a fost 9,49 la specializarea științele naturii.

Cele mai mari medii de admitere în 2019 sunt la colegii din București, Craiova, Cluj și Iași - la Iași, media de admitere fiind 9,80.

Citește și
rezultate evaluare nationala, simulare, note, elevi,
Repartizare computerizată 2019: Câți elevi au intrat la liceu cu media 10

Repartizarea s-a făcut în mod descrescător, de la cea mai mare notă la cea mai mică, în funcție de opțiunile pe care fiecare absolvent de clasa a 8-a și le-a trecut pe fișa de înscriere. Au fost și absolvenți care chiar dacă au avut medii mari au rămas fără un loc în liceu în următorii 4 ani, după prima sesiune, pentru că nu au trecut suficiente opțiuni pe fișa de înscriere. De exemplu, 2 elevi din București și unul din Cluj au rămas nerepartizați deși au avut medie de peste 9, iar alți 23 absolvenți se află în aceeași situație cu medii peste 8.

2173 de absolvenți de clasa 8-a cu media peste 5 nu au fost repartizați pentru că nu au trecut suficiente opțiuni pe fișa de înscriere, iar liceele pe care ei le-au trecut s-a intrat cu medie mult mai mare.

În total, 4853 de absolvenți de clasa a 8-a au rămas nerepartizați după prima sesiune. Între 15 și 18 iulie, elevii care au fost repartizați trebuie să-și depună dosarele de înscriere. Următoarea sesiune de admitere va avea loc între 31 iulie și 1 august.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult