Modifica setarile cookie
Toate categoriile

A primit o nouă şansă la viaţă după un transplant, dar banca i-a luat casa. Dumitru are nevoie de ajutor

Your browser doesn't support HTML5 video.

A primit o nouă şansă la viaţă după un transplant renal, însă necazurile par fără sfârşit pentru un bărbat din Sibiu: a rămas pe drumuri, pentru că nu a reuşit să îşi plătească ratele.

Omul a trebuit să investească puţinii bani pe care îi avea în tratamente, iar acum încearcă să se pună pe picioare. O asociaţie din Cluj i-a sărit în ajutor şi strânge bani pentru recuperarea lui.

Dumitru Stan are 48 de ani şi în urmă cu două săptămâni a primit un rinichi şi speră să poată lua viaţa de la capăt.

Din păcate însă, tot boala l-a adus în situaţia de a nu-şi mai putrea plăti ratele, iar banca i-a luat casa. În ultimele 6 luni, bărbatul a locuit pe la prieteni şi cunoştinţe.

Dumitru Stan, pacient transplantat: "În 4 decembrie când au fost zilele libere la toţi angajaţii şi am avut un vecin la care i-am dat mesaj să cheme SMURD-ul, m-am dus la urgenţă şi de acolo direct la dializă. Şi de acolo fac tratamentul la Sibiu până în momentul când m-au operat medicii de aici de la Cluj."

Tot ce îşi doreşte Dumitru este o o locuinţă decentă, unde să poată ţine seama de sfatul medicilor, într-o situaţie atât de delicată ca a lui.

Adriana Muntean, medic primar nefrolog: "Noi sfătuim pacienţii care sunt transplantaţi renal în primele luni nu au voie să vină în contact cu persoane răcite, cu medii aglomerate, să evite aglomeraţiile, trebuie să se monitorizeze zilnic, să îşi monitorizeze diureza, temperatura, greutatea."

Dumitru Stan, pacient transplantat: "O locuinţă la ANL pe o perioadă nedeterminată pentru că acest tratament trebuie să îl fac toată viaţa"

O asociaţie din Cluj a sărit în ajutorul lui şi strânge bani pentru că Dumitru să se poată îngriji.

Emanuel Ungureanu, preşedintele Asociaţiei pentru solidaritate "Delia Grădinaru”: "Fac un apel la toţi romanii cu suflet bun să doneze în contul asociaţiei orice sumă de bani să reuşim ca măcar pe un an de zile să îşi găsească o chirie.”

Pacientul este în continuare internat în spital şi nădăjduieşte în ajutorul semenilor, până ce va depăşi această perioadă de recuperare.

Date pentru donații Asociaţia pentru Solidaritate şi Empatie Delia Grădinaru CONT: RO45BTRL01301205F94787XX Deschis la Banca Transilvania, beneficiar Dumitru Stan

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult