1700 de ani de când lumea creștină celebrează Crăciunul ca ziua în care Isus s-a născut pe Pământ
Your browser doesn't support HTML5 video.
2.300.000.000 de oameni cred, în zilele noastre, în venirea lui spre a mântui păcatele lumii.
De Crăciun, cei mai mulți creștini iau un răgaz din tumultul vieții moderne. Și se îndreaptă, măcar sufletește, spre Biseric[, pentru iubire, modestie și iertare.
Parcă un dirijor face ca sute de suflete să vibreze împreună, în Catedrala Patriarhală din București. Spre mulțimea de oameni privește blând, din icoană, cea aleasă de Domnul să-l nască pe Salvatorul lumii. Nu toți creștinii au avut loc în biserica. Însă cuvântul lui Dumnezeu nici nu are nevoie de microfon - de sute de ani, merge mai departe prin oameni.
Sunt nenumărate familii care vin împreună la slujba o singură dată pe an. Copiii învață peste hotare, însă Crăciunul îi aduce acasă.
Iar pe platoul din față Palatului Patriarhal sunt și tineri pe care te-ai aștepta să îi vezi mai degrabă la concerte în vogă.
”Părinții sunt înăuntru. Nu că e cool, e foarte bine. Așa am fost noi crescuți, această este familia. De Crăciun familia stă împreună, să fim uniți. Măcar acum. Că în restul anului nu prea putem, din cauza muncii! Cu credință și putere mergem înainte.”
În fiecare an, Crăciunul ne oferă tuturor o lecție despre iubire. Dincolo de dogmă, probabil că aceasta este esența sărbătorii- să ne gândim mai puțin la Moșul și mai mult la prunc... să înțelegem că, în ciuda păcatelor inevitabile unei vieți omenești, cineva sau ceva este de partea noastră și ne oferă șansa mântuirii sufletului.
De fapt, sfinții părinți spun că aceasta este singură mântuire pe care o dăm mai departe copiilor noștri: speranța în iertare, prin dragoste divină.
Credința este de fapt forța care unește întreaga lume creștină.
Un concert de colinde a deschis sărbătoarea, la Catedrala catolică Sfântul Iosif. După liturghia nopții de Crăciun, arhiepiscopul catolic i-a îndemnat pe creștini să nu uite că au legătură directă cu divinitatea, prin rugăciune.
Ioan Robu, arhiepiscop: ”Să stăm în genunchi în clipe de răgaz pentru a chema lumina lui Dumnezeu în noi, în familiile noastre”.
Sursa: Pro TV
Etichete: biserica , craciun , credinciosi , religie , credinta
Dată publicare: 25-12-2017 17:45