Modifica setarile cookie
Toate categoriile

14.000 de elevi din ţară, înscriși la școala de vară. Cum funcționează și cât costă

Your browser doesn't support HTML5 video.

Mediile s-au încheiat, anul şcolar s-a sfârşit, aşa că de-acum vă aşteptam tot la şcoală. Peste 14.000 de elevi din ţară, de la pregătitoare până la clasa a opta, sunt deja înrolaţi la cursuri de vară.

Provin din familii care nu au bunici disponibili sau pur şi simplu preferă ca juniorii să nu piardă ritmul lecţiilor, până când clopoţelul va suna din nou în septembrie. Înscrierile costă între 300 de lei şi 400 de euro pe săptămână.

În şcoala de vară programa e mult mai lejeră, iar copiii stau mai puţin cu nasul în cărţi şi mai mult cu ochii pe ecran.

În ciuda aparenţelor, nu suntem într-o sală de cinema, ci într-o sală de clasă, alături de 16 elevi de la clasa pregătitoare care nu au vacanţă, deşi suntem spre finalul lunii iunie. Învăţa despre junglă, ploi musonice şi cultura călugărilor budişti. Pleacă acasă la 5-6 după-amiază în fiecare zi, dar măcar ora la care iau loc în bănci e flexibilă.

Pentru mulţi părinţi, scoala de vară e o necesitate. Au concediu doar două-trei săptămâni, iar juniorii sunt prea mici să fie lăsaţi singuri acasă.

Familiile achită doar perioadele când şcolarul merge la cursuri.

Managerul şcolii: "345 de lei pe săptămână, în program 8-18, cu toate mesele incluse. Nu poţi să-i percepi unui părinte plata la o lună, când îl aduce o săptămână-două, apoi pleacă în vacanţă." Pachetele tip "scoala de vară", oferite de competitorii pieţei private, includ lecţii de limbi străine, drumeţii scurte, cursuri de gătit, concursuri de înot şi escaladă.

Directorul şcolii: "În Bucureşti, avem una dintre cele mai scumpe şcoli de vară, dar într-o lună s-au vândut toate locurile. Avem în jur de 55 de elevi în fiecare săptămână care vin în campusul nostru din mai multe şcoli, nu sunt doar copiii noştri. Sunt diferenţe, atmosfera e mai relaxată. Copiii sunt în vacanţă, dar în acelaşi timp învaţă."

Şcoala de vară după modele străine costă peste 300 de euro pe săptămână, însă nu acoperă şi luna august.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult