Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Vaccinul AstraZeneca are o protecție ”limitată” împotriva tulpinii de Covid din Africa de Sud

AstraZeneca a anunțat sâmbătă că vaccinul său împotriva coronavirusului oferă o protecție limitată împotriva cazurilor ușoare ale variantei sud-africane a virusului.

 

Potrivit Deutsche Welle, compania a formulat această concluzie în baza unui studiu publicat de Universitatea din Witwatersrand din Africa de Sud și Universitatea Oxford.

”În acest mic studiu de fază I / II, datele preliminarii au demonstrat o eficacitate limitată împotriva bolii în fază ușoară, cauzată de varianta B.1.351 din Africa de Sud”, a spus un purtător de cuvânt al AstraZeneca.

"Nu am reușit să constatăm clar efectul său împotriva bolilor severe și a spitalizării, având în vedere că subiecții erau predominant tineri sănătoși. Universitatea Oxford și AstraZeneca au început să adapteze vaccinul împotriva acestei variante și vor avansa rapid prin dezvoltarea clinică, astfel încât să fie gata pentru livrarea din toamnă, dacă va fi nevoie", a adăugat compania.

În România nu au fost semnalate până acum cazuri de infectare cu varianta Covid-19 din Africa de Sud.

Citește și
AstraZeneca
Vaccinul AstraZeneca a ajuns în România

Prima tranşă de vaccinuri de la AstraZeneca a ajuns, duminică dimineaţă, la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară "Cantacuzino", urmând ca 81.000 de doze de vaccin să fie distribuite către centrele regionale din Cluj, Craiova, Iaşi şi Timişoara.

Dozele vor fi distribuite către Centrul Regional de Depozitare Cluj (23.400 doze), Centrul Regional de Depozitare Craiova (15.300 doze); Centrul Regional de Depozitare Iaşi (25.200 doze) şi Centrul Regional de Depozitare Timişoara (17.100 doze).

 

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult