Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un organ nou a fost descoperit în corpul uman. Rolul pe care îl are în răspândirea cancerului

Oamenii de știință americani susţin că au făcut o descoperire la care nimeni nu se aştepta. Un organ nou în organism, care absoarbe șocul asupra țesutului vital și care ar putea ajuta la o înțelegere mai bună a răspândirii cancerului.

Potrivit Live Science, cercetătorii au descoperit compartimente umplute cu lichid, aflate în tot corpul, sub piele. Au fost denumite „interstitium”.

Ele sunt unite și se află  în jurul tractului digestiv, plămânilor, vaselor de sânge și a mușchilor, creând o rețea pusă în funcțiune de o „plasă” de proteine puternice și flexibile.

Oamenii de stiinta au crezut că este vorba doar de un "perete” format din straturile dense de colagen. Este, insă, o "autostradă deschisă cu compartimente umplute cu lichid”, potrivit autorului studiului, Neil Theise, profesor de patologie la Universitatea de Medicină din New York.

Potrivit cercetatorilor, organul nu a fost descoperit până acum pentru că nu a fost vizibil la microscop.

Oamenii de știință au reușit să descopere acest organ cu ajutorul unei metode inovative de examinare microscopică a țesutului viu de pe o persoană..

Rolul cel mai important al interstitium-ului este faptul că protejează organele, absorbind șocul, în cazul unor probleme la nivelul țesutului.

Aceasta descoperire îi va ajuta pe medici să explice mai ușor de ce tumorile canceroase invadează stratul de noduli limfatici. Aceste compatimente umplute cu lichid sunt o sursă pentru limfă - un lichid transparent, incolor, care circulă prin vasele și ganglionii limfatici, precum și în spațiile intercelulare, mediind schimbul de substanțe între sânge și țesuturi.

Citește și

Citește mai mult