Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un medic cunoscut, despre suplimentele alimentare: Nu știu de ce ai vrea să protejezi ficatul. Cine-l atacă?

Medicul Vasi Rădulescu critică, într-un mesaj pe social media, reclamele la suplimentele alimentare, susținând că acestea nu funcționează.

El spune, în mesajul de pe pagina de Facebook Vasi Rădulescu, că 70-80% dintre reclamele de la TV sunt la suplimente alimentare.

“Articulații - nu funcționează nimic. Nu există studiu științific care să arate că X supliment protejează/repară o articulație. O reclamă sinceră aici ar fi: ‘Vrei să te bucuri de articulații sănătoase? Dă jos niște kilograme!’

Ficat - nu știu de ce ai vrea să protejezi ficatul. Cine-l atacă? Ficatul are o capacitate impresionantă de autoreglare/curățare/regenerare. Dacă-i dai suplimente practic îi dai de lucru, că tot el le procesează. Dacă mănânci sănătos, ai grijă cu alcoolul, nu ai nevoie de nimic pentru ficat”, a scris el.

Medicul a susținut că același lucru se aplică și în cazul suplimentelor alimentare pentru colon sau memorie.

“Colon - este că-l simți greoi? Ai nevoie de un supliment! Pe naiba. Ai nevoie de dietă cu fibre, hidratare, mișcare. Colonul se curăță singur. Gravitațional și cu peristaltica proprie.

Memorie - ai un examen greu de dat? Ia suplimentul Y, care practic învață și pentru tine, că asta vrei de fapt să faci, să găsești scuze pentru a nu învăța. Nu, nu ai memorie proastă. Dacă îți faci un plan de învățat, te concentrezi, lași deoparte telefonul, te odihnești suficient, o să înveți absolut tot ce trebuie. Fără niciun supliment”, a continuat medicul.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult