Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Tot mai mulți pacienți ajung internați cu viroze respiratorii. La Timişoara sunt spitalizați peste 100 de bolnavi

Peste 100 de pacienţi sunt internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase Timişoara cu viroze respiratorii, printre ei numărându-se şi zece copii.  

Numărul pacienţilor internaţi cu viroze respiratorii este în creştere. Doar la Spitalul de Boli Infecţioase ”Vctor Babeş” din Timişoara sunt, în prezent, peste 100 de persoane internate, dintre care zece copii.

Zilnic vin la unitatea sanitară 15-20 de oameni, pentru a fi evaluaţi din cauza unor infecţii respiratorii acute. „Majoritatea prezintă stări febrile, dureri de cap, frisoane, secreţii nazale abundente, tuse, dureri în gât. Au fost investigaţi, li s-a administrat un tratament simptomatic şi cei mai mulţi au fost lăsaţi să plece acasă. Nu puţini sunt, însă, cei care au necesitat internarea în spital pentru că au dezvoltat inclusiv insuficienţe respiratorii. Practic, în acest moment, mai bine de jumătate dintre paturile destinate bolnavilor acuţi sunt ocupate de pacienţi cu infecţie respiratorie, fie că vorbim de virusuri gripale, Sars-CoV-2, IACRS, şi aşa mai departe”, a declarat prof. dr. Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” Timişoara, conform news.ro. 

Medicii recomandă ca la primele semne de boală, pacienţii să se adreseze medicului de familie sau Centrelor de Permanenţă pentru a începe cât mai repede tratamentul. 

„Cele mai multe infecţii respiratorii sunt de origine virală şi nu necesită antibiotic. Dacă, însă, după 2-3 zile de administrare de simptomatice nu se observă o îmbunătăţire a stării de sănătate, ba dimpotrivă, de exemplu, observăm că sputa dintr-o culoare albicioasă devine galben-verzuie, înseamnă că avem deja o suprainfecţie şi în acel moment este necesară administrarea unui antibiotic. Am mai spus-o şi o repet de fiecare dată: nu trebuie să facem abuz de antibiotice, nu trebuie să administrăm la primele simptome antibiotice, pentru că riscăm să ajungem la momentul în care nu vom mai putea trata chiar şi infecţii banale, întrucât organismul nostru va dezvolta o rezistenţă. Şi, atunci când vom avea o infecţie severă, nu o să mai avem soluţii terapeutice”, a precizat prof. dr. Cristian Oancea. În prezent, peste 100 dintre cele 170 de paturi destinate pacienţilor cu boli acute din cadrul Spitalul de Boli Infecţioase Timişoara sunt ocupate de pacienţi cu viroze respiratorii.

Citește și
ddb
Dr. Irina Strâmbu a explicat, în emisiunea „Doctor de bine”, cum ne protejăm mai bine de viroze și viruși gripali

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult