Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Tolo.ro: Un bebeluş infectat cu candida a murit la Spitalul "Sf. Pantelimon". Control, abia după 3 luni

Un copil venit pe lume pe 1 septembrie 2017 a murit după o lună, în Spitalul "Sf. Pantelimon" din Capitală, în urma unei infecții cu candida care a evoluat în septicemie.

Potrivit tolo.ro, Ministerul Sănătăţii a ordonat un control în acest caz abia aproape 3 luni mai târziu, la finalul lunii decembrie.

Născut în 1 septembrie 2017, Tudor Radu a decedat pe 7 octombrie 2017, iar ministrul Florian Bodog a cerut un control abia pe 28 decembrie, scrie tolo.ro.

Fiind înainte de Revelion, "nu s-a putut lua legătura cu departamentul de prevenire a infecţiilor intraspitalicesti" de la "Sf. Pantelimon", au scris în raport inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică, potrivit sursei citate.

Spitalul a primit răgaz să-şi pregătească răspunsurile până după Anul Nou, când s-au făcut deja trei luni de la moartea băieţelului.

Aceeași sursă spune că raportul curge către ideea că mama a adus infecţiile fătului, copilul s-a născut cu pneumonie şi, în concluzie, spitalul "Sf. Pantelimon" nu are nicio responsabilitate.

Materialul integral, pe tolo.ro  

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult