Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Terapie cu animale la Cluj-Napoca pentru zeci de tineri dependenți de dializă. Cum funcționează

Your browser doesn't support HTML5 video.

La Cluj-Napoca, zeci de tineri dependenți de dializă au avut parte de o întâlnire altfel. S-au jucat cu câini special antrenați, care i-au făcut să uite de suferință pentru câteva ore.  

Activitățile asistate de animale îi ajută să treacă mai ușor prin anumite proceduri medicale și să se relaxeze. Ariana are 13 ani și se luptă cu insuficiența renală de când s-a născut. Tratamentul și-l administrează singură, o dată la trei ore. Iubește animalele, iar prezența câinilor utilitari a fost un cadou de care s-a bucurat enorm.

Ariana: „Dacă am probleme, mi se pare relaxant. Îmi trec toate problemele când sunt aici. Îmi plac foarte mult animalele. Când le văd pe stradă le duc mâncare”.

40 de tineri din toată țara au primit alinare din partea câinilor, în tabăra organizată de o asociație din Cluj-Napoca.

Fată: „Te ajută să treci peste toate greutățile, toate problemele. Până și eu am un cățel acasă, dar e mai mic”.

Citește și
cerb zombie
Avertismentul oamenilor de știință despre „boala căprioarelor zombi”. S-ar putea răspândi la oameni

Fată: „Mă liniștește, ne liniștește”.

Necuvântătoarele au ajuns la mii de copii doar anul acesta.

George Mosoia, președintele Asociației Dog Assist: „Sunt niște căței special antrenați care intră în intervenție cu psihologii, cu kinetoterapeuții noștri, unde îi motivează pe beneficiarii noștri să aibă progres, să treacă prin intervenții”.

Emanuel Ungureanu, președintele Asociației Delia Grădinaru: „E o tabără specială, cu tineri speciali, cu luptători, cu tineri cu insuficiență renală. Avem o pacientă cu cancer și un tânăr cu o boală rară de sânge”.

În cadrul taberei, tinerii vor participa și la un curs de prim-ajutor, vor face și terapie prin artă, dar și o vizită la Salina Turda, pe 2 ianuarie.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult