Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Studiu: Consumul moderat de ciocolată ar putea reduce riscul producerii unui infarct

Cercetătorii au descoperit că un consum moderat de până la 3 bucăți de ciocolată pe lună ar putea reduce riscul producerii unui infarct cu până la 13 %.

În Marea Britanie, problemele cardiace afectează aproximativ 900.000 de oameni, iar în jur de un sfert dintre aceștia mor într-un an, potrivit Daily Mail.

Cercetătorii sunt de părere că substanțele naturale care se află în ciocolată, flavonoizii, ajută vasele de sânge și reduc inflamarea acestora. Însă medicii atrag atenția că este nevoie de moderație în consumul de ciocolată, deoarece zahărul și grăsimile saturate ar putea avea efecte nedorite, chiar nocive.

Astfel, cei care mănâncă zilnic ciocolată riscă cu 17 % mai mult să se trezească cu infarct.

Studiul a fost prezentat la conferința Societății Europene de Cardiologie, care a avut loc la Munchen și a avut în vedere 575.000 de cazuri.

Citește și
ciocolata roz, ruby, elvetia
Ciocolata roz, invenția unor elvețieni. Din ce e produsă și ce gust are

Medicii mai spun că ciocolata neagră ar putea fi cea mai sănătoasă, deoarece conșine cel mai puțin zahăr, dar mai mulți flavonoizi.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult