Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Spitalele din Capitală, supraaglomerate cu pacienţi veniţi din restul ţării. "La Olteniţa moare lumea"

Your browser doesn't support HTML5 video.

Spitalele din Bucureşti sunt sufocate de pacienţi care ar putea fi trataţi şi într-un dispensar comunal. Doctorii din unităţile de primiri urgente spun că pierd ore întregi în fiecare zi consultând bolnavi închipuiţi.

Acest bărbat este dintr-o comună din judeţul Călăraşi. Povesteşte că s-a simţit rău şi cum în localitate nu există dispensar, iar medicul de familie este în concediu, a luat un autobuz şi a venit la un spital din Bucureşti.

Gheorghe Stoica: ''Păi ce să facem acolo? La Olteniţa acolo moare lumea... Venim aici la urgenţă, cine aude de Olteniţa fuge''

Şi astfel, spitalele din Capitală sunt sufocate. Zilnic sute de pacienţi trec pragul unităţilor de primiri urgenţe. Mulţi dintre ei ar putea au afecţiuni care ar putea fi tratate la medicul de familie, dar vor neapărat să ajungă într-un spital. Medicii sunt obligaţi să vadă fiecare caz în parte indiferent de gravitatea situatiei'.

Dr. Fiorela Mitoiu, purtătorul de cuvânt al spitalului Sf. Pantelimon: „Majoritatea secţiilor sunt pline, intrăm în gărzi cu 0 locuri raportate şi către minister. Din 200 de pacienţi, aproape 100 sunt din provincie''

Citește și
protest spitalul universitar
Surse: Cei care au protestat la Spitalul de Urgenţă vor fi anchetaţi de o comisie internă

Tot în aceste unităţi sanitare ajung şi cazurile foarte grave trimise din ţară. Şi nu de puţine ori doctorii din provincie urca pacientul în ambulanţă fără a avea în prealabil acordul unui coleg din Bucureşti.

Dr. Carmen Orban, manager Institutul clinic Fundeni: 'Vvin pacienţi în stare extrem de gravă la noi, trimişi cu salvarea şi noi nu ştim nimic despre ei şi culmea e că nici nu avem locuri, facem tot posibilul să îi admitem. Copii care nu aveau nicio legătură cu spitalul nostru pentru că noi avem aproape exclusiv pe oncologie, hematologie pediatrică, au fost trimişi la noi pentru că alte unităţi nu i-au primit''

Lipsa personalului medical specializat sau a aparaturii sunt principalele motive pentru care pacienţii fug de spitalele din provincie.

Ministrul Sănătăţii spune că a întocmit o listă cu spitalele în care vor fi trimise echipamente medicale precum ecografe, aparate de radiologie digitală sau truse de chirurgie. În plus, promite că ambulatoriile vor fi dotate. Totodată Sorina Pintea susţine că managerii din teritoriu şi autorităţile locale ar trebui să se implice mai mult în dezvoltarea unităţilor sanitare. De pildă ar putea să facă proiecte pentru a obţine fonduri europene din care să cumpere cele necesare în spitale.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult