Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Situație critică la Sf.Pantelimon: ”Pacienții se ridică de pe targă când află ca vor ajunge acolo”

Președintele Asociației pentru Protecția Pacienților a relatat că pacienții se ridică de pe targa ambulanțierilor când află ca vor ajunge la Spitalul Sf. Pantelimon din Capitală.

Președintele Asociației pentru Protecția Pacienților, Vasile Barbu a relatat pentru Europa FM despre mărturiile medicilor care se confruntă cu lipsa analizelor, dar și a medicamentelor.

“Medicul chirurg trebuie să meargă de multe ori la orb, așa cum spun ei, să meargă pe presupunere atunci când întocmește un protocol preoperator“, afirmă Vasile Barbu.

Acesta a citit mesaje primite pe telefon de la diverși medici din Spital: “Nu putem recolta nici măcar analize uzuale, aspirat traheo-bronșic, nimic. Alt mesaj: nu putem face analize medicale pacienților înainte de intervenția chirugicala, ei sunt trimiși acasă să-și facă analize medicale și apoi să revină în spital” sunt câteva dintre mesajele medicilor.

”Am discutat cu ambulanțieri și îmi spuneau că atunci când iau un pacient de la domiciliu, să-l ducă către spital, este așezat pe targă, când i se spune că merge la Spitalul Pantelimon, acesta se ridică disperat, spunând că nu vreau să mă duc acolo, nu vreau să mor“, spune Vasile Barbu.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult