Modifica setarile cookie
Toate categoriile

În pericol din cauza unei unghii încarnate. De ce nu a putut fi operat decât de un medic străin

Your browser doesn't support HTML5 video.

O unghie încarnată sau o umflătură la marginea ei sunt probleme care, deşi par banale, pot ajunge să vă pună viaţa în pericol.

Tocmai de aceea, medicii vă recomandă ca atunci când vă confruntaţi cu o astfel de situaţie, să mergeţi la cabinetul unui specialist. Nu vă trataţi acasă sau la salonul de cosmetică.

În urmă cu 4 ani, un tânăr a început să aibă probleme la una dintre unghii.

Liliana Poienaru, mamă: ''Ii creştea o unghie în carne, am încercat să o tăiem, am fost la medic. De 3 ori l-a operat.''

La medic merg doar cei care nu mai suportă durerea sau care se sperie de felul în care arată piciorul. Chiar dacă pare ceva simplu, astfel de intervneții chirurgicale sunt complicate, şi se fac rar în România.

Roxana Nedelcu, medic dermatolog: ''Nu se studiază. Se fac module de supraspecializare în străinătate.''

Citește și
medici china inteligenta artificiala
O echipă formată din 30 de medici, învinsă de inteligența artificială. Sarcina primită

Aşa că 100 de doctori s-au înscris zilele acestea la cursul unuia dintre cei mai renumiţi chirurgi în patologia unghiei. Eckart Haneke este belgian şi de 40 de ani face astfel de operaţii peste tot prin lume. De această dată s-a oprit în Bucureşti, unde a avut 6 intervenţii într-o singură zi.

Prof. dr. Eckart Haneke, medic dermatolog: ''Medicii români sunt dornici să înveţe.''

Unghiile se pot îmbolnăvi din cauze interne cum ar fi o circulaţie proastă a sângelui, anemie, lipsa unor vitamine sau a proteinelor, dar şi dintr-o serie de factori externi: lovirea, folosirea unor detergenţi sau contactul cu apă murdară.

Modificările apărute la nivelul unghiilor pot afecta capacitatea pacientului de a prinde obiecte mici, de a realiza mişcări fine, de a merge şi chiar de a palpa. Starea unghiilor, spun specialiştii, reflectă starea de sănătate a organismului. Problemele sunt întâlnite mai des la persoanele adulte, însă pot apărea şi la copii.

Infecţiile bacteriene, fungice, unghiile incarnate şi tumorile sunt destul de frecvenţe. Iar semne ale unei unghii bolnave sunt exfolierea, colorarea în galben sau violet, dezlipirea de pe deget sau schimbarea formei.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult