Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Proteste ale angajaților din sistemul sanitar în mai multe orașe din țară. Ce solicitări au aceștia

Your browser doesn't support HTML5 video.

Orașe mari din țară au fost marți scena unor proteste la care au luat parte angajați din sistemul sanitar.

Manifestațiile, organizate de sindicaliști Sanitas, vin în contextul în care oficialii au anunțat că salariile bugetarilor vor fi înghețate.

Oamenii cer să nu fie lăsați deoparte și vor bani în plus pentru infirmiere, brancardieri și asistenți sociali.

Cu pancarte în mâini, zeci de oameni s-au adunat în fața sediului Prefecturii Timiş şi au protestat. Angajaţii din spitale sunt revoltaţi de îngheţarea salariilor în sectorul bugetar.

Gabriela Brânzei, chimist: "Nemulţumiri referitoare la materialele sanitare care nu ajung în spitale şi la mănuşi, măşti, halate care trebuie să ne vină. Nemulţumiri legate de salarizare."

Citește și
coronavirus
A fost confirmat primul caz de infectare cu tulpina sud-africană a coronavirusului în Germania

Printre manifestanţi s-au aflat şi salariaţi din învăţământ, dar şi pensionari. La un moment dat, doi vârstnici s-au încăierat şi şi-au împărţit pumni.

Bărbaţii au fost scoşi din mulţime de jandarmi şi amendaţi.

Maria Alupoaie, infirmieră Spitalul de Boli Infecțioase Iași: ”Suntem extenuaţi, până la epuizare, munca de infirmieră este foarte, foarte grea. Lucrăm non-stop, internările vin pe bandă rulantă. Mai ales când vin izoletele.”

Scene asemănătoare s-au derulat şi la Târgovişte, dar şi în alte oraşe din tară, printre care Suceava, Piteşti, Braşov şi Constanța. Salariaţii din sănătate ameninţa cu noi proteste dacă problemele lor nu vor fi rezolvate de oficiali.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult