Prima infecție cu West Nile, la Galaţi. Simptomele care l-au alarmat pe bolnav
Your browser doesn't support HTML5 video.
Bărbatul a început să se simtă rău la două zile după ce a fost pișcat de un țânțar. Ceea ce părea să fie o ușoară durere de cap s-a agravat rapid. Alte afecțiuni specifice vârstei au dus la deteriorarea stării de sănătate a bărbatului.
Ion Tudorie, pacient: „M-a durut capul tare. Amețeli. A dat telefon la salvare și m-a adus la spital, aici. Acuma sunt mai bine."
Ancheta epidemiologică a arătat că bărbatul de 81 de ani a fost pișcat de țânțari undeva în zona de promenadă principala a Galațiului, pe faleza Dunării. Prima examinare făcută de medicii de la Spitalul de Boli Infecțioase din Galați a trezit și primele suspiciuni de meningo-encefalită, boală cauzată de virusul West Nile.
Dr. Mihaela Debita, dir. Spitalului de Boli Infecțioase Galați: „Avea semne meningeale. Probele de LCR și de sânge au fost trimise către Institutul Cantacuzino din București, la laboratorul de referință, pentru diagnostic al infecției cu virusul West Nile. Pe măsură evoluției, inițial, starea pacientului a fost destul de gravă, cu tulburări de echilibru, cu tulburări de conștiență."
Medicii au confirmat că este vorba despre temutul virus West Nile, care a mai făcut victime în țara noastră. Direcția de Sănătate Publică a dispus primele măsuri.
Liliana Iordăchescu, Direcția de Sănătate Publică Galați: ”Către primărie s-a transmis intensificarea activităților de dezinsecție și s-a atenționat centrul regional de transfuzii, să aplice normele în vigoare privind restricționarea donatorilor din areal."
Specilistii ne recomandă să purtăm haine cu mâneci lungi, să evităm plimbările în apropierea bălților, lacurilor sau în zone cu vegetație care favorizează apariția populațiilor de insecte și să folosim substanțe specifice pentru îndepărtarea țânțarilor.
Boala, care se transmite la oameni și animale prin pișcătura unui țânțar deja infectat, poate afecta sistemul nervos al pacientului. Inflamarea meningelui poate duce și la deces, însă, dacă bolnavul este tratat la timp, poate scapă fără niciun fel de sechele. În țara noastră, anul trecut, nu mai puțin de 36 de persoane și-au pierdut viața din pricina virusului West Nile.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!
Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!